Assemblea anual de Càritas Andorrana

El dia 7 de juny a l’església de Sta. Maria del Fener d’Andorra la Vella va tenir lloc l’Assemblea anual de Càritas Andorrana, que es va iniciar amb la celebració de l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives, acompanyat per Mn. Ramon Sàrries, Mn. Antoni Elvira, Mn. Josep M. Solé i Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe exhortà els membres que formen Càritas Andorrana a sentir-te part activa de l’Església i a fer vius els sentiments de Sant Pau (Rm 8,12-24) quan exclama que “els sofriments del món present no són res comparats amb la glòria que s’ha de revelar en nosaltres, Perquè l’univers creat espera amb impaciència que la glòria dels fills de Déu es reveli plenament: l’univers creat es troba sotmès al fracàs, no de grat, sinó perquè algú l’hi ha sotmès, però manté l’esperança que també ell serà alliberat de l’esclavatge de la corrupció i obtindrà la llibertat i la glòria dels fills de Déu». L’Arquebisbe exhortà els dirigents i treballadors de Càritas andorrana a estar atents als crits i gemecs de tanta i tanta gent que pateix en el nostre món i a cooperar amb l’Esperit que va transformant el seu dolor i patiment gràcies i fa que puguem donar-nos amb generositat, tal i com ens ho demana el Papa Francesc : essent una Església en sortida que va a buscar els pobres i necessitats i que els ofereix acolliment i comprensió, com un hospital de campanya. També a ser portadors de l’Aigua viva de l’Esperit, que brolla del nostre interior quan Déu ens regala l’Esperit. Ser font d’aigua per als assedegats i necessitats del món d’avui.

Posteriorment a la Casa del Fener va tenir lloc l’Assemblea de Càritas Nacional Andorrana que va tenir com a punt central la presentació de la Memòria d’activitats de Càritas andorrana corresponent a l’any 2016 i la presentació dels comptes anuals de l’entitat que foren aprovats per unanimitat. L’Assemblea va acordar proposar al Sr. Arquebisbe la renovació del seu representant de la Comissió d’Administració i va tractar altres temes d’interès com l’oferiment de col·laboració amb el Govern per a l’acollida a refugiats o l’aprovació d’una ajuda econòmica extraordinària de 50.000 a Càritas Internationalis per ajudar directament els refugiats.

Compartir