Confirmacions a Sant Julià de Lòria

El dia 9 de juny l’Arquebisbe i Copríncep Joan Enric va presidir l’Eucaristia festiva i va administrar el sagrament de la Confirmació a 26 joves i 4 adults de la Parròquia de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra). Estaven acompanyats pels padrins i els familiars, amb bona presència de la comunitat parroquial.

A la seva arribada el Copríncep fou rebut per l’Hble. Sr. Cònsol Menor i molts membres del Comú. Entrà a l’església i anà a adorar el Santíssim Sagrament i posteriorment a venerar la Mare de Déu de Canòlich, tan estimada a Sant Julià.

Durant l’Eucaristia va animar els confirmands a donar un sí ben generós a Jesús, ja que Ell també ha pronunciat un sí sobre nosaltres, una afirmació de gràcia i d’amor ben esperançada que avui renova amb el do de l’Esperit. Som els amics de Jesús, i hem d’estimar i servir com Ell.

I explicà el ritual de la Confirmació: la renovació de les promeses del baptisme, l’oració amb la imposició de les mans del bisbe, la crismació a la qual responem amb l’Amén o el Sí, al do que se’ns dóna, i la pau que el bisbe comparteix amb cada confirmat. I el que s’espera de l’ajut dels padrins.

En acabar se’ls lliurà a tots un exemplar del Nou Testament i l’arquebisbe els recomanà que el llegissim cada dia, perquè mantingués viva l’amistat amb el Senyor.

Compartir