Campaments Escoltes d’Ivars d’Urgell

Durant la darrera setmana de juny i primera de juliol, del 27 de juny al 9 de juliol, l’Agrupament Escolta Ivarsenc d’Ivars d’Urgell ha dut a terme els tradicionals campaments d’estiu, com tants altres que fan esplais i agrupaments que estan en el nostre Bisbat. Enguany s’han dut a terme a Vilobí d’Onyar amb la participació d’unes noranta persones entre nens, caps, cuineres i intendents. Amb nens d’Ivars d’Urgell, de Vallverd d’Urgell, de Bellpuig, de Barbens i fins i tot del Principat d’Andorra. I acompanyats alguns dies pel Consiliari de la Demarcació Nord Occidental de Minyons Escoltes, Mn. Jaume Mayoral.

Amb activitats de tota mena, i enguany amb el fil conductor del món del circ, més concretament amb el títol de “Circusland”: dies per compartir, jugar, viure la natura, fer excursions i sobre tot créixer una mica més en tots els àmbits de la persona humana. La tasca feta per un grupet de joves en la seva tasca de caps, i del personal de suport de cuina i intendència, han ajudat a fer possible un “lloc bo” pels nens escoltes que hi han participat, una tasca que es fa des de la gratuïtat; això permet poder oferir unes matrícules més ajustades per a les famílies en aquest temps que vivim de crisi. La pujada als tres principals pics del Parc Natural del Montseny: el Matagalls, les Agudes i el Turó de l’Home han ajudat a valorar i estimar el regal de la Natura i la necessitat de cuidar de la Creació.

De segur que els torns que tindran lloc de centres del nostre Bisbat o vinguts d’altres bisbats a la nostra geografia diocesana buscaran complir els objectius que ressenyava el text escrit pels Consiliaris de la FEMN i dels MEGC del Full Dominical d’aquest diumenge: “De sempre els nostres espais d’educació en el lleure han volgut oferir amb la tasca dels centenars de monitors, caps i responsables un guiatge compromès, que respecta els itineraris de la vida i sap desvetllar en ells les preguntes i possibles respostes a les qüestions més vitals, de la fe i del discerniment vocacional.” Cal agrair la tasca que es fa des dels nostres agrupaments i esplais, i com va dir el Papa Francesc el passat 5 de juliol al Congrés Mundial de Scholas Occurrentes a Jerusalem: “els adults no podem llevar-li als nostres nens i joves la capacitat de somiar, ni de jugar, que en certa manera és un somiar desperts. Si no deixem que el nen jugui és perquè nosaltres no sabem jugar i si nosaltres no sabem jugar no entenem ni la gratitud, ni la gratuïtat, ni la creativitat. Aquesta és part de l’activitat que es fa des dels centres d’educació en el lleure del nostre bisbat urgel·lità, ajudar a somiar i a jugar als nostres infants i adolescents.

Compartir