Celebració de la Mare de Déu del Carme a la diòcesi

La festa tan popular de la Mare de Déu del Carme s’ha celebrat arreu del Bisbat d’Urgell. A La Seu d’Urgell, es va celebrar l’Eucaristia a la Plaça del Carme, amb un públic ben nombrós i atent, que any rere any viu amb devoció la festa.

La celebració fou presidida per Mn. Xavier Parés Rector i Degà de la Catedral, i concelebrada per Mn. Jordi Miquel, encarregat de Santa Magdalena.

Una missa molt alegre i participada. A l’homilia, Mn. Parés va desgranar una mica d’història, anant als orígens de la celebració a la ciutat; agraint als Carmelites aquesta preciosa herència, tan estesa pertot arreu, mitjançant l’escapulari portat per molt devots com a memòria i protecció de la Mare de Déu. També va felicitar totes les persones que porten aquest nom i que hi eren presents i també va recordar les que ens acompanyen per la comunió dels sants. Acabada la missa es van cantar els goigs de la Mare de Déu del Carme, honorant i lloant la Mare del cel, foren beneïdes les coques i el vi dolç i es van repartir en bona harmonia i germanor. A la majòlica de la plaça, quedava un fragment dels goigs, per tot aquell que hi passa: 

«Canten els Carmelitans 
que sou la nostra Advocada. 
gran favor fou Reina Mia 
fundar primera Capella, 
amb lo títol de Maria».

Compartir