Visita Pastoral a St. Julià de Lòria (6): Missa major, Quarts i Cementiris

L’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va presidir la Missa de la Solemnitat de Tots Sants a la Parròquia de Sant Julià de Lòria, el dia 1 de novembre, dins la Visita Pastoral. Hi van ser presents totes les autoritats de la parròquia, encapçalades pel Cònsol Major, Hble. St. Josep Miquel Vila, els Consellers de Comú, els Consellers Generals al Consell General de les Valls i el Ministre de Salut amb les seves famílies. La celebració eucarística fou concelebrada pel Rector de la Parròquia.

Aquella fou la celebració més important de la Visita Pastoral, i Mons. Joan-Enric Vives va posar en relleu en la seva homilia, la vivència de la vida com un camí de l’home, com un viatge: “fem un llarg viatge que semblaria que acaba amb la mort. Però des que hi ha ésser humà cerquem el més enllà”. Va apuntar la importància de valorar les persones que ens acompanyen en el camí de la vida: “avui és també un dia per considerar que la vida no la fem sols, la fem amb totes aquelles persones que ens han ajudat” i que estimem i ens estimen. Perquè l’amor, va assenyalar Mons. Vives, és el conreu més important que podem fer durant el camí i és el que quedarà després de la nostra marxa. L’Arquebisbe també va recordar Sant Agustí quan afirma que “ens has creat per a Tu, Senyor, i el nostre cor està inquiet fins que reposi en Tu”, per assenyalar als fidels que “nosaltres els éssers humans estem fets per a Déu i podem dir per arribar a Déu i poder veure’l cara a cara” i arribar al repòs en ell, és la nostra fita. Animà a viure en espais de joia i de felicitat, “espais happy”, a la Parròquia i a la Vila. I estem cridats a bastir una Església missionera, oberta i misericordiosa, hospital de campanya i sempre en sortida. Després de la missa, els assistents van compartir un tall de coca i moscatell, ofert per la parròquia.

A la tarda, Mons. Joan-Enric Vives va visitar les diferents comunitats dels quarts de Sant Julià i va fer en tots els seus cementiris una pregària pels difunts: a Bixessarri, a Fontaneda i a Nagol, a més de Sant Julià, (cementiris nou i vell), tot acompanyant les famílies de les cases que hi tenien familiars, i podent-los saludar personalment. Va anar-hi acompanyat de les autoritats comunals, que van participar de les pregàries amb els veïns de cada quart. També va tenir l’oportunitat de visitar la petita església de Sant Cerni de Nagol, on va poder admirar les pintures romàniques juntament amb els fidels que s’hi van congregar.

Compartir