Festa de St. Ermengol a la Catedral

El dia 3 de novembre l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir a la Catedral de La Seu d’Urgell, la solemnitat de St. Ermengol, patró secundari de la Diòcesi d’Urgell. Al matí, el Capítol dels Canonges tingué una reunió ordinària a la Sala Capitular de la Catedral, presidida pel Degà M.I. Mn. Xavier Parés, i posteriorment, van compartir un dinar al Seminari de bona germanor ofert pel Sr. Arquebisbe, tal com ja és una bella tradició amb un poema patriòtic declamat admirablement pel Canonge Jordi Gasch i conversa animada.

Al vespre tingué lloc a la Catedral Basílica de Santa Maria d’Urgell la solemne Eucaristia a llaor de Sant Ermengol, presidida per l’Arquebisbe i concelebrada pels Canonges i els preveres de la ciutat de La Seu d’Urgell.  A la seva homilia Mons. Vives recordà el pontificat llarg i fecund del Bisbe St. Ermengol (1010-1035) i els seus esforços per construir ponts i camins entre els fidels i Déu, i entre els fidels a la terra, per millorar les comunicacions ara fa mil anys, tan necessàries. Mons. Vives recordà com St. Ermengol es preocupà pel clergat fomentant la vida en comú, amb la pregària, la convivència i l’amor mutu entre els Capitulars. Recordà la famosa frase de St. Agustí sobre el ser Pastor com un «ofici d’amor» que han de complir i fer ben present especialment els ministres-pastors però també tots els batejats. 

A l’Eucaristia solemne hi van assistir els representants del “Retaule de Sant Ermengol” que cada any recorda la vida del Bisbe Sant als claustres de la Catedral de Santa Maria d’Urgell i que enguany celebren el 60è.aniversari de la primera representació.

Compartir