Presentació a Barcelona del llibre Perifèries, crisis i novetats per a l‘Església

Dimecres dia 15 de novembre va tenir lloc a la Basílica dels Sts. Just i Pastor (Barcelona) la presentació del llibre Perifèries, crisis i novetats per a l‘Església de l’autor Andrea Riccardi fundador de la Comunitat Sant’Egidio. L’acte fou presidit pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan-Josep Omella; i va comptar amb l’assistència del Cardenal emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; de l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives; del Bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Antoni Vadell així com de diverses Autoritats i nombrosos amics de la Comunitat de Sant’Egidi.

L’acte fou moderat pel conegut periodista Josep Cuní i hi van intervenir el Cardenal Omella i el Primer Tinent d’Alcalde de la ciutat de Barcelona, Sr. Gerardo Pisarello així com el propi autor Andrea Riccardi.

Des de l’inici del seu Pontificat, el Papa Francesc, sempre ha demanat als Bisbes, preveres, diaques, religiosos i Poble de Déu que surtin a les perifèries, a portar el missatge de Jesús als més pobres i marginats, als més necessitats de béns materials i espirituals. En el cristianisme les perifèries contenen una història àmplia i complexa, són una cruïlla d’històries i experiències diverses. El Papa Francesc demana apropar-se a les perifèries, no només geogràfiques sinó sobretot les existencials on habita el misteri del pecat, el dolor, la injustícia, etc. Partint d’aquest binomi Església-perifèria, i recolzant-se sempre en testimonis i episodis històrics concrets, Andrea Riccardi assenyala les perifèries que es generen avui en la ciutat, en el món globalitzat i en el Sud, fent un repàs de les antigues perifèries del cristianisme, des de la Bíblia fins el monacat cristià, i explica algunes experiències de presència de l’Església en les perifèries del segle XX.

Compartir