10è Aniversari de la Federació Andorrana d’Associacions de persones amb Discapacitats

El dia 2 de desembre, a la Sala del Vestíbul del Consell General de les Valls d’Andorra, va tenir lloc l’acte de celebració del 10è aniversari de la Federació Andorrana d’Associacions de persones amb Discapacitats (FAAD), coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Va presidir l’acte l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, el Síndic General, M.I. Sr. Vicenç Mateu; el Cap de Govern d’Andorra, M.I. Sr. Antoní Martí; la Presidenta de la FAAD, Sra. Anna Parramon i el Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior del Govern d’Andorra, M.I. Sr. Xavier Espot.

L’acte s’inicià amb la benvinguda del Síndic General. A continuació el Ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior va adreçar un parlament en el dia internacional de les persones amb discapacitat, posant en  relleu aquesta jornada i tot el treball que des del Govern d’Andorra s’ha dut a terme per tal de millorar la situació d’aquest col·lectiu. Tot seguit tingué lloc el parlament de la Presidenta de la FAAD que en les seves paraules remarcà el treball realitzat al llarg d’aquests 10 anys per la Federació FAAD recordant les anteriors Juntes Directives i reclamant una millor integració de les persones amb discapacitat per part de la societat. Posteriorment tingué lloc el lliurament d’unes plaques commemoratives a les associacions fundadores de la FAAD i el lliurament dels premis Antoni Rogel en reconeixement de l’esforç personal i a la integració en la vida social participativa, a la Sra. Agustina Grandvallet i en reconeixement a la tasca en pro de les persones amb discapacitat, a la Fundació Jacqueline Pradère Vda. Pérez.

Clogué l’acte l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, que en les seves paraules posà de manifest la importància i simbolisme de commemorar aquesta efemèride precisament al Consell General màxim exponent de la sobirania del poble andorrà i amb la presència de les més altes Autoritats del Principat d’Andorra com un signe de compromís d’Andorra envers el col·lectiu de les persones amb “diversitat funcional” fent servir l’expressió que havia utilitzat la Sra. Grandvallet en el seu parlament, preferible al de discapacitats. El Copríncep episcopal volgué felicitar el Govern per tot el seu treball en favor d’aquest col·lectiu de persones i exhortà totes les Institucions andorranes a perseverar en aquest treball perquè tota persona andorrana sigui reconeguda en la seva dignitat. Apel·là al treball de les institucions pel bé comú entenent aquesta dignitat inalienable de la persona humana en totes les seves dimensions fent referència a la importància de la dimensió transcedent i espiritual. I finalment volgué manifestar el seu compromís personal i com a Copríncep del Principat d’Andorra en estar al servei d’aquestes persones i els exhortà a no defallir sinó a ser resilients i valents davant l’adversitat, elles i sobretot les famílies i l’entorn pròxim que tant els sostenen i ajuden.

Compartir