La Catedral de Santa Maria d’Urgell rep l’ofrena d’un pessebre de les “Joies del Romànic”

La Catedral de Santa Maria d’Urgell va acollir el diumenge 3 de desembre la missa de celebració dels 85 anys del Club Excursionista Pirenaic, que va fer l’ofrena d’un pessebre artesà que representa el Naixement al costat de la Catedral.

La celebració eucarística fou solemnitzada per l’Orfeó Atlàntida, que va interpretar també en acabar la missa una selecció de cançons de Nadal de diverses cultures.

El Vicari General i Rector de la Parròquia de La Seu, Mn. Ignasi Navarri, va presidir la celebració eucarística, i a la seva homilia va esperonar els fidels a treballar i a mantenir-se actius en la cura dels altres, en la presència, en el seguiment del Crist, fent activitats a la catequesi, a formar part d’un cor, de Càritas, de formar part del grup dels lectors de la missa, tot recordant les paraules de l’Evangeli: “I això que us dic a vosaltres, ho dic a tothom, vetlleu per què estigueu preparats”. I també va adreçar unes paraules als membres del Club Excursionista Pirenaic: “vosaltres, que porteu 85 anys de trajectòria i amb aquesta identitat tan clara i també molt cristiana, perquè fa 50 anys que quan s’acosta el Nadal aneu a portar el Pessebre, una Joia del Romànic, a una església. Voleu mantenir una identitat integral, de país, de cultura, de religió… Us volem agrair, tota la parròquia i també en nom del Capítol de la Catedral, que hagueu portat aquest Pessebre tant bell”. El grup del Club Excursionista Pirenaic va visitar també el conjunt catedralici i La Seu d’Urgell.

Compartir