Exposició sobre “L’Obra col·lectiva i social Sant Pere de Ponts”

El dilluns 4 de desembre es va presentar als Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida les exposicions que formen part de “Espai Cultura 2017. PATRIMONIS(S). Testimonis, curadors i transmissors”, amb les següents exposicions: L’obra col·lectiva i social: Sant Pere de Ponts, que s’exposa als ST de Cultura; El testimoni ordenat, a l’Arxiu Històric de Lleida; La cura dels tresors. El Monestir de Lavaix, al Museu de Lleida ; i La presència del relat, a la Biblioteca Pública de Lleida.

Així la Col·legiata de Sant Pere, a la parròquia de Ponts, formarà part d’aquest cicle expositiu, una exposició amb material gràfic i documental que podrà visitar-se des d’aquest dilluns i fins el 28 de febrer a la seu dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida. En l’acte de presentació a més del director del ST del Departament de Cultura a Lleida, Sr. Josep Borrell, també hi van participar l’Alcaldessa de Ponts, Sra. Maria Alba Bassomba, la Presidenta dels Amics de Sant Pere, Sra. Francesca Bernaus i alguns dels seus membres, així com el Rector de la Parròquia de Ponts, Mn. Jaume Mayoral.

Una exposició que mostra la història de recuperació de la Col·legiata de Sant Pere, amb l’esforç i l’empenta d’un grup de pontsicans i de la mateixa parròquia, que van aconseguir salvar del total abandonament i espoli aquest conjunt arquitectònic iniciat al segle XII, i que avui en dia pot lluir l’edifici restaurat de l’església, així com la petita sala capitular. Un esforç que va ser reconegut l’any 2000 amb la concessió de la Creu de Sant Jordi. Per al proper any hi ha previst que l’exposició es pugui visitar a Ponts.

Compartir