«La joia que no s’apaga mai» missatge del G. Alois als joves participants al pelegrinatge de Taizé a Basilea

El Pelegrinatge de joves, o com en diu la comunitat religiosa de Taizé, «de confiança a través de la Terra» convocat per aquesta comunitat  a Basilea, a Suïssa, va arribar el 30 de desembre al tercer dia i el grup de 23 joves d’Urgell va seguir les activitats de pregària i de coneixement de la ciutat preparades amb moltes ganes.
Després de la pregària matinal a les parròquies d’acollida es van trobar al centre de Basilea. Els nois i noies, de diferents edats i indrets del territor de la Diòcesi d’Urgell, van viure diverses experiències i testimonis de fe acompanyats pels responsables de grup, Mn. Ivan Ayala i M.Carme Girart i també pel Subdelegat de Joventut, Mn. Gabriel Casanovas.
Al matí, a les 8:30, ja són a la parròquia per pregar plegats i fer les pròpies reflexions, compartides amb d’altres joves de Polònia, Madrid, Rússia, Ucraïna i Itàlia i d’altres indrets. Les primeres pregàries comunitaries van  ser viscudes amb intensitat i els joves van anar fent seves les propostes del G. Alois: cercar a dins nostre les fonts de la joia tenint la seguretat que estem molt a prop de Déu, nodrint-la amb els cants, la litúrgia, i el silenci dels llocs de pregària a Basilea i descobrint el reflexos de l’amor de Déu a la poesia, l’art, la bellesa de la creació de Déu.
A través dels testimonis del que van explicar els companys d’altres grups van poder copsar què fan els altres per escoltar la crida de Déu i donar suport als més vulnerables… i no només a les persones, sinó també a la Terra.
Els joves van poder participar també en alguns dels tallers de la tarda sobre solidaritat, societat, espiritualitat i l’art i la fe. Van visitar la Catedral i passejar pels carrers del barri antic, on hi ha també l’espai dedicat al silenci personal i la pregària íntima: l’església Leonhardskirche. 
Finalment, també van compartir els àpats en un ambient de germanor. El dia 31 de desembre a les 23:00, i en la comunitat d’acollida es farà un pregària per la pau, en comunió amb els que pateixen. Després, està previst que se celebri la festa dels pobles, on els grups de joves compartiran, jocs, danses i el canvi d’any.

Compartir