Congrés internacional sobre “Què va ser el 1968?” a l’Ateneu Sant Pacià

Dels dies 17 al 19 de gener de 2018 va tenir lloc a Barcelona, a l’Ateneu universitari Sant Pacià, un Congrés internacional històric sobre “Què va ser el 1968? Una lectura 50 anys després”. Es va iniciar al Paraninf de la Universitat de Barcelona, amb el seu Rector Excm. Sr. Joan Elias, i finalitzà a la seu de l’Ateneu amb una sessió presidida per Mons. Jaume Pujol, Vicegran Canceller, i amb l’assistència de l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan E. Vives i el bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo.

Hi van prendre part grans especialistes catalans i d’arreu, amb la presència del Professor Bernard Ardura, president del Pontifici Comitè per a les Ciències Històriques del Vaticà, amb altres grans especialistes com Ugo Baldini, Josep Ramoneda, Evgenia Tokareva, Pere Lluís Font, Francesc Torralba, Luis Romera, i Gianni La Bella, entre d’altres.

L’Arquebisbe Jaume Pujol a la clausura destacà com el mateix Cardenal Pietro Parolin encoratjava a “aprofundir en la seva reflexió sobre aquest important esdeveniment (Maig del ’68) de la història contemporània i sobre les seves conseqüències en la societat actual”. I afegia que tornar al maig del ’68 és una ocasió excel·lent per a reprendre allò que podríem anomenar el sabor de la utopia, que per als cristians és un dels noms del Regne de Déu.

Compartir