L’economista Arcadi Oliveres, distingit amb el premi Constructors de Pau

Foto: flama.infoL’economista i activista polític Arcadi Oliveres, expresident de Justícia i Pau, ha guanyat el premi Constructors de Pau 2017 que atorga l’Institut Català Internacional de la Pau (ICIP) a aquelles persones o institucions que han lluitat per la pau i els drets humans universals. Hi va assistir Mn. Norbert Miracle Vicesecretari de la Conferènci Episcopal Tarraconense.
El president de l’ICIP, Xavier Masllorens, ha destacat la «incansable dedicació i compromís amb la promoció de la pau, la justícia social i el desarmament, des d’una perspectiva universal» d’Oliveres.
Masllorens també ha destacat la trajectòria d’Oliveres en les seves tres grans lluites: contra la pena de mort, contra la indústria militar i a favor de l’acollida de refugiats.
«Mereix el premi pel seu afany a implicar-se en totes les causes de justícia social i global».
Arcadi Oliveres ha recollit el premi de la mà del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i ha agraït la distinció després de dedicar el premi a «aquelles persones que voldrien ser aquí però no poden, perquè són a l’exili o a la presó», especialment «a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i a l’exconseller Raül Romeva».
Oliveres també ha recordat que Catalunya té «un llarg historial de pau» i que «és necessari acabar amb la indústria armamentística que situa Espanya com el cinquè o sisè país que ven més armes del món».
L’encarregat de fer la glossa ha estat l’exdiputat de la CUP i exalumne d’Oliveres, David Fernàndez, qui ha elogiat la vida social i política d’Oliveres, i ha subratllat que “Gràcies a ell vaig aprendre que un món millor és possible, però és necessària una lluita incansable per aconseguir-lo».
Des de la primera edició, han estat distingits amb el premi Constructors de Pau el primer objector de consciència al servei militar obligatori de l’Estat, Pepe Beúnza; les Mares de Soacha; l’exgeneral que va defensar Sarajevo durant la Guerra dels Balcans, Jovan Divjak; Women’s Internacional League for Peace and Freedom; el pare caputxí i pacifista Joan Botam, i les Brigades Internacionals de Pau. 
L’any 2011 es va fer una distinció amb caràcter extraordinari al Parlament de Catalunya, com a representant de «la continuïtat i el llegat» de les assemblees de pau i treva.
Compartir