Assemblea de Càritas Andorrana

El dia 25 d’abril a l’església de Sta. Maria del Fener d’Andorra la Vella va tenir lloc l’Assemblea anual de Càritas Andorrana, que es va iniciar amb la celebració de l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives, acompanyat per Mn. Ramon Sàrries, Arxiprest de les Valls d’Andorra i del P. Albano Teixeira Fraga.

A la seva homilia l’Arquebisbe exhortà els membres que formen Càritas Andorrana a valorar la figura de Sant Marc, festa litúrgica que s’esqueia en aquell dia, com un dels Evangelistes que ens han permès rebre la Paraula de Déu escrita en l’Evangeli. Mons. Vives recordà el valor de la Paraula de Déu per als cristians, especialment per a aquells fidels vinculats amb el servei de la caritat de l’Església, ja que és la Paraula de Déu la que ens sosté i ens fa millorar la nostra vida com a cristians i els nostres compromisos, especialment, envers els més pobres. L’Arquebisbe exhortà els dirigents i treballadors de Càritas andorrana a estar atents als crits i gemecs de tanta gent que pateix en el nostre món i animà els fidels a estimar la Paraula de Déu recordant com quan administra el sagrament de les confirmacions i regala als joves confirmands el llibre del Nou Testament els explica com moltes vegades tenir aquest llibre suposa per a molts estar en perill de mort o ser perseguit.

Posteriorment a la Casa del Fener va tenir lloc l’Assemblea de Càritas Nacional Andorrana que va tenir com a punt central la presentació de la Memòria d’activitats de Càritas andorrana corresponent a l’any 2017.

L’Assemblea va acordar proposar al Sr.Arquebisbe la renovació del representant de la Comissió d’Acció Social, essent proposada la Sra. Assumpció Grifoll, i la renovació del Secretari de Càritas Andorrana, essent proposada la Sra. Mercè Segura. Els representants de les diferents Càritas parroquials del Principat d’Andorra van assistir a l’Assemblea i van aportar els seus suggeriments a la Càritas Nacional incidint en la necessitat d’afrontar diverses problemàtiques al Principat d’Andorra com són l’habitatge o l’atenció a la gent gran que viu sola.

Compartir