Confirmacions d’adults a Andorra la Vella

Divendres dia 27 d’abril, festa litúrgica de la Mare de Déu de Montserrat,  l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a 20 adults del Principat d’Andorra, procedents de les Parròquies d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Encamp; molts d’ells a les portes de celebrar el seu matrimoni canònic. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector i Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries; Mn. Antoni Elvira, Vicari episcopal i Rector d’Encamp i Mn. Josep Chisvert, Rector de Sant Julià de Lòria, amb el Secretari general Mn. David Codina.
A la seva homilia Mons. Vives va encoratjar els adults joves a perseverar en la fe en Jesús i en el do de l’Esperit Sant que rebien aquell dia en plenitud i que els havia d’enfortir al llarg de la seva vida com a cristians, especialment als qui es preparaven per rebre aviat el sagrament del matrimoni. En la festa litúrgica de la Mare de Déu de Montserrat va exhortar els fidels a encomanar-se sempre a Maria, la Mare de Déu, i els glossà el gran himne marià “Sub tuum praesidium”, “Sota la vostra protecció” que canta bellament Maria “Sota la vostra protecció ens refugiem, oh Santa Mare de Déu, no desoïu les nostres súpliques en les nostres necessitats, de tots els perills deslliureu-nos sempre, Verge i gloriosa i beneïda”.
Mons. Vives predicà la necessitat de valorar la fe cristiana encara que no estigui de moda per a molts, o sigui un temps “d’eclipsi de Déu”, ja que trobar Jesús en la vida és l’autèntica felicitat ja que “en Ell vivim, ens movem i som”. Exhortà els joves i adults a obrir-se a l’Esperit Sant que en aquella jornada rebien en plenitud i a tenir una actitud generosa en la vida que sigui capaç de “no passar comptes” i glossant la lectura que molts escullen en el seu casament, de la Primera Carta de St. Pau als Cristians de Corint, capítol 13, els animà a saber-se perdonar cada dia i a no portar comptes del mal ni del pecat sinó a suportar-ho tot i a “no perdre mai la confiança, l’esperança, la paciència. Ja que l’amor no passarà mai”. I d’una forma ben especial encoratjà els promesos a acollir amb generositat el do que significa el futur espòs/esposa, superant un amor egoista narcisista per saber ajudar l’altre amb un amor sacrificat que es dóna i que, un dia, els portarà a acollir amb generositat els fills que naixeran fruit del seu amor i a saber-los educar en la fe cristiana.
Al final de la Missa l’Arquebisbe lliurà als confirmats una Bíblia que la Parròquia els regalava, exhortant-los a llegir-la i a trobar consol i força en la Paraula de Déu, que transforma les vides i que per a molts cristians és perillosa perquè han de viure en règims que no respecten la llibertat religiosa..
Després de l’Eucaristia tingué lloc un petit refrigeri de germanor a la Casa Rectoral que fou servit per alumnes de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.
Compartir