Convivència de joves de Preconfirmació al Principat d’Andorra

Dissabte dia 28 d’abril al matí va tenir lloc la tradicional convivència de preconfirmació que organitzen totes les Parròquies del Principat d’Andorra amb la participació de 82 joves que enguany rebran el sagrament de la confirmació de mans de l’Arquebisbe Joan-Enric Vives. Els joves, acompanyats dels mossens de les Parròquies de les Valls d’Andorra i dels seus catequistes, van iniciar la seva convivència al Santuari de St. Joan de Caselles a Canillo, on la primera de les activitats fou la pregària inicial i  l’explicació d’aquest preciós santuari romànic del segle XII, joia dels monuments andorrans.

Després d’esmorzar a la casa de colònies d’AINA han començat a caminar en direcció al Santuari de Meritxell. Pel camí han visitat la capella de la Santa Creu, la creu dels 7 braços, l’església de Sant Miquel de Prats i els petits oratoris que es troben arribant al Santuari de Meritxell. En cada lloc han rebut una catequesi a partir de les obres d’art que es troben en cada temple.

El destí final fou el Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat d’Andorra, on davant la sagrada imatge de la Mare de Déu, la Llum poderosa del Migdia, s’han distribuït en grups i han reflexionat a partir d’uns fragments bíblics on hi ha la presència de Maria. Mn. Josep Chisvert va dirigir una pregària demanant la protecció de la Maria per a aquells joves que un dia rebrien la plenitud de l’Esperit Sant en el sagrament de la Confirmació. Amb la pregària del Parenostre i una pregària personal a la Mare de Déu que cadascú ha fet en venerar la seva imatge s’ha clos l’estona de pregària i també la jornada de trobada dels qui es van preparant per a rebre, l’any vinent, el sagrament de la Confirmació.

Compartir