Trobada dels preveres de ritus orientals amb el seu Ordinari a Espanya

Els dies 29 i 30 d’abril va tenir lloc a Madrid la segona trobada del Cardenal Carlos Osoro, Arquebisbe de Madrid, com Ordinari propi dels fidels per als ritus orientals, amb els sacerdots que els atenen. D’Urgell hi va participar el P. Taras Kogut, capellà de la comunitat Ucraïnesa greco-catòlica present al Bisbat d’Urgell.

Van participar a la trobada uns trenta sacerdots ucraïnesos, romanesos i indis pertanyents als ritus bizantí i siro-malabar en una jornada que va començar amb la pregària de laudes, organitzada pels sacerdots greco-catòlics romanesos.

Després, el Cardenal Osoro va impartir una conferència als sacerdots sobre la necessitat d’una conversió pastoral, que porti a posar la mirada en Crist, que no es cansa d’estimar, de perdonar, d’agafar-nos sobre les seves espatlles, i no es cansa de dir-nos, com a Maria Magdalena: «No hi és aquí: ha ressuscitat». L’Ordinari va convidar els seus sacerdots a renovar permanentment la trobada amb Crist, a portar a tothom la dolça i confortadora alegria de l’Evangeli i a mantenir actual el missatge de l’Evangeli.

A continuació va tenir lloc la celebració de l’Eucaristia en la qual cada grup va participar amb cants propis de les seves comunitats i països. A la tarda, el Canceller secretari de l’Ordinariat, Rv. Alberto Andrés Domínguez, va tractar sobre diversos assumptes de caràcter jurídic que afecten totes les diòcesis espanyoles i, per tant, també a l’Ordinariat, com són el registre dels sacerdots per a la validesa civil dels matrimonis eclesiàstics, l’aplicació de la llei de protecció de dades, etc.

A continuació, el Vicari de Pastoral Social de l’Arxidiòcesi de Madrid va parlar sobre els reptes actuals de l’evangelització amb els migrants, ja que aquesta és la tasca primera que han d’atendre els sacerdots pertanyents al Ordinariat. La tarda va finalitzar amb la pregària de vespres preparada pels sacerdots greco-catòlics ucraïnesos.

Tal com va succeir a la trobada de l’any passat, també en aquesta ocasió aquests dies han servit perquè els sacerdots de l’Ordinariat puguin trobar-se amb el seu pastor i parlar amb ell, han pogut compartir les seves experiències pastorals i han viscut uns dies de comunió eclesial i sacerdotal.

Compartir