Sanaüja celebra la festa de Santa Rita

El dimarts 22 de maig es va celebrar, al Santuari de la Mare de Déu del Pla, la tradicional Festa de Santa Rita de Càssia, en la qual van participar unes 300 persones, que com mana la tradició, van portar poms de roses per ser beneïdes i després repartides entre familiars i coneguts.

Aquesta és una festivitat amb molt d’arrelament no només entre la gent de Sanaüja, sinó també entre d’altres fidels que vénen d’arreu del Bisbat i d’altres indrets de Lleida, per participar a la missa i la benedicció de les roses.

La celebració de la missa en honor de Santa Rita va estar presidida per l’Arxiprest de l’Urgell Mitjà, Mn. Ramon Balagué, acompanyat de Mn. Bonifaci Fortuny, Mn. Carles Albert Ospina, Mn. Jaume Mayoral i el diaca Mn. Josep Caba. A la celebració Mn. Balagué va oferir un petit esbós de la vida de Santa Rita, especialment del seu pas a la vida religiosa i de l’atenció que donava als necessitats i la seva vida de pregària com a religiosa al Monestir de Santa Magdalena de Càssia. A la celebració es va recordar els difunts del darrer any de la parròquia, i també les víctimes de la violència de gènere -Santa Rita va patir maltractaments en la seva vida com a casada. Abans d’acabar la celebració va tenir lloc la benedicció de les roses, i mentrestant es cantava el “Rosa d’Abril” també en honor a la Mare de Déu del Pla que presideix l’altar de l’església. A la celebració es va fer present l’Il·lm. Sr. Josep Condal, Alcalde de la Vila de Sanaüja, acompanyat d’altres regidors de la Corporació Municipal.

Acabada la celebració els devots van oferir una llàntia votiva a l’altar de Santa Rita i es van endur les roses beneïdes que faran arribar a familiars i amics, tot demanat la protecció de la santa advocada dels casos impossibles. Al migdia i al Casal de la Gent Gran “Mare de Déu del Pla” es va compartir un dinar de germanor, i tot seguit va tenir lloc un lluït ball de tarda.

Compartir