Confirmacions al Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell

El diumenge dia 3 de juny, festivitat litúrgica de la solemnitat del Cos i de la Sang de Crist, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació al Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell a 22 joves de la Parròquia de Canillo i d’altres veïnes. A la seva arribada al Santuari de Meritxell Mons. Vives fou rebut pel Cònsol Menor de Canillo, Hble. Sr. David Palmitjavila i pel Rector de Canllo, Mn. Ramon Rossell.
A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves confirmands a viure amb intensitat la festa litúrgica que s’esqueia en aquell diumenge en què rebien el sagrament de la confirmació: la solemnitat del Cos i de la Sang de Crist. Mons. Vives va animar els joves a estimar sempre l’Eucaristia, valorant-la com el més important que Jesús ens va deixar, ja que és presència real d’Ell mateix sota les espècies del pa i del vi eucarístic. L’Arquebisbe remarcà com els joves que es confirmaven cada dia anirien creixent en llibertat personal i com les seves “tries” o opcions cada vegada serien més personals: estudis, opcions de vida, parella, etc. i com els seus pares i padrins els havien d’acompanyar en aquestes opcions i tries orientant-los i donant-los consells però respectant-los i acompanyant-los pacientment. Animà els joves a triar i optar sempre per Jesús en la seva vida i a no renunciar mai a la fe rebuda. Per això, en aquell dia que rebien la plenitud de l’Esperit Sant per la unció amb el Sant Crisma i la imposició de mans per part del Sr. Arquebisbe, Mons. Vives els animà a deixar-se guiar sempre per l’Esperit Sant i pels consells i acompanyament dels altres, ben especialment dels seus pares i familiars, i dels seus padrins, que hauran de ser sempre un referent per als joves. Recordant la figura de St. Justí, màrtir cristià del segle II, animà els joves a fer com ell i saber donar raó de la seva esperança i ser uns bons “apologetes”, defensor públics de la fe davant els atacs o el menyspreu dels enemics. I, finalment, els animà a posar el seu cor en les coses més importants de la vida que no són els diners, la fama o el poder, i, els animà, en aquell diumenge en què l’Església celebrava el dia de la Caritat, a ser generosos, a saber donar coses, però, sobretot, a saber-se donar ells mateixos als altres amb generositat i sense egoisme.
Al final de l’Eucaristia l’Hble. Sr. Cònsol adreçà als joves confirmats unes paraules en nom de la població agraint-los el seu compromís de fe i animant-los a ser participants actius en la societat per tal de transformar-la i millorar-la i els lliurà un petit obsequi de part del Comú. L’Arquebisbe els regalà un Nou Testament i el Rector de la Parròquia, un petit llibre sobre la història del Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell.

Davant la Imatge de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat d’Andorra, els joves es feren una fotografia de record, pregant i agraint a la Mare de Déu el dia joiós en què havien rebut la plenitud de l’Esperit Sant.

Compartir