L’Escolania de Montserrat clou l’any centenari del P. Ireneu Segarra a Ivars

El vespre del dia 5 d’octubre va tenir lloc a Ivars d’Urgell a «La Sala» un esplèndid Concert de l’Escolania de Montserrat, en homenatge al monjo i compositor, i com a clausura dels actes celebrats a Ivars d’Urgell en ocasió del centenari del naixement del P. Ireneu (Jesús) Segarra i Malla (1917-2005).

L’Alcaldessa Il·lma. Sra. Montserrat Coma va presentar breument l’acte, agraint la presència de les autoritats i del nombrós públic, i valorant la figura del P. Ireneu Segarra. Hi van ser presents l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, la Vicepresidenta de la Diputació de Lleida, el President del Consell Comarcal, i altres autoritats, el Rector i l’Arxiprest, i un nombrós públic que van exhaurir totes les localitats, quasi unes 600.

L’Escolania va interpretar obres del P. Ireneu Segarra, Àngel Rodamilans, Pau Casals, Bernat Vivancos i Albert Guinovart, entre d’altres. I fou dirigida per Llorenç Castelló, amb l’acompanyament al piano de Vicenç Prunés, i en algunes cançons per Joan Casals, antic pianista del temps del P. Ireneu director de l’Escolania.

Tothom va gaudir molt amb el Concert, que amb els diversos actes, conferències, la missa del dia 30 de setembre i la descoberta de la placa en la casa on va néixer el P. Ireneu (Cal Manset), han estat un magnífic record i homenatge a l’eminent monjo, sacerdot, músic, professor i director de l’Escolania durant molts anys.

L’Escolania va visitar en aquella jornada l’Estany d’Ivars i altres indrets de la comarca acompanyada pels seus responsables P. Efrem de Montellà i P. Bernat Juliol.

Compartir