Visita pastoral a Penelles

Diumenge dia 7 d’octubre al matí, l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives va visitar el poble de Penelles, acompanyat pel Rector Mn. Ivan Ayala. Fou rebut pels feligresos i l’Il·lm. Sr. Alcalde Eloi Bergós i Farràs, i pogué contemplar alguns dels espectaculars murals que decoren parets i cases del poble, i que li estan donant una gran atracció de visitants.

Va celebrar l’Eucaristia dominical a l’església dedicada a Sant Joan Baptista i va predicar l’homilia. Va fer esment de la litúrgia d’aquell dia remarcant que l’Evangeli demana de tots que ens fem com infants, que no impedim que vagin a Jesús. Cal confiança i abandó a semblança dels infants, que es confien a les mans providents del seu Pare del Cel. Parlà del Sínode dels Bisbes que acaba de començar a Roma, sobre els joves, la fe i el discerniment vocacional. També els exhortà a pregar amb el Rosari, com el Papa Francesc ens demana en aquest mes d’octubre pel bé de l’Església. I va explicar el sentit i el valor de la visita pastoral del bisbe, que fa més forta la unió amb tota la Diòcesi i l’Església universal, i que transmet esperança i fe en tots els cristians, perquè siguin sal i llum enmig del seu poble i a tot arreu.

L’Alcalde li oferí uns llibres de record del poble, i li dirigí unes amables paraules en nom de tots, per felicitar-lo pels seus vint-i-cinc anys de bisbe i agrair-li la visita que el poble espera amb joia.

L’Arquebisbe valorà la Coral Sant Joan de Penelles dirigida per Vicenç Perera –Coral que enguany compleix els seus 36 anys de vida- que acompanyà els cants de la missa, i que al final convidà l’Arquebisbe a l’estrena mundial a Penelles el proper desembre del Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra, musicat per Vicenç Perera.

Compartir