El President de Càritas Espanyola coneix la realitat de Càritas diocesana d’Urgell

El President de Càritas Espanyola Sr. Manuel Bretón, va realitzar una visita a Càritas d’Urgell els dies 7 i 8 d’octubre, i va poder conèixer les particularitats i la qualitat del treball que es duu a terme a l’organització, en les seves diverses àrees inserció social, d’acompanyament de famílies i persones i de suport a la infància i al jovent, també en l’àrea de persones amb discapacitats. Al llarg dels dos dies el Sr. Bretón –que viatjava amb la seva esposa-  va ser acompanyat en tot moment pel  Director de Càritas, Sr. Josep Casanova, i també va poder compartir moltes estones de treball amb l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i amb tot l’equip de Càritas.

Manuel Bretón va valorar molt l’empreneduria de nous projectes, la capacitat d’adaptació dels equips humans a les necessitats del territori i les seves peculiaritats de molta extensió amb una població disgregada, i la creació d’una empresa d’inserció laboral. Va saludar les persones que formen part de l’equip de Càritas en totes les seves àrees i va seguir els processos de treball en els llocs. Per a fer-ho va recórrer els centres de Sant Domènec a Balaguer, de Tremp, de Sant Ot a La Seu d’Urgell, amb els centres de treball de Nougrapats i de les botigues Grapats i Grapats Encants de roba de segona mà i de reciclatge. 

El dilluns 8 a la tarda va poder conèixer el funcionament de Càritas al Principat d’Andorra, on es va desplaçar amb Mons. Vives i el Director de Càritas Urgell.  A les seves instal·lacions a la Casa de l’Església del Fener va poder trobar-se amb el President de Càritas Nacional d’Andorra, el Sr. Amadeu Rocamora i altres responsables, el Consiliari i Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries i van poder tractar els temes més destacats de la realitat social al Principat.

A La Seu d’Urgell, van compartir un dinar de germanor amb el personal de Càritas, i també van poder conèixer la Catedral de Santa Maria d’Urgell, acompanyats pel Rector de Sant Ot i Vicari General, Mn. Ignasi Navarri. En el dia de treball més intens, el dilluns 8 d’octubre, en les diferents reunions i trobades de treball també va estar present el Consiliari de Càritas Urgell, Mn. Jaume Mayoral.

Aquesta visita del President de Càritas Espanya formava part d’una visita que va fer per conèixer la realitat d’algunes Càritas catalanes, com la de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat.

Compartir