Visita Pastoral a Escaldes-Engordany (4)

Dijous dia 8 de novembre l’Arquebisbe i Copríncep Joan-Enric Vives va continuar la seva Visita a la Parròquia d’Escaldes-Engordany. 

Va començar a primera hora de la tarda amb la visita a l’escola maternal i primària francesa. Fou rebut a la seva arribada pel Delegat del Ministeri francés d’ensenyança a Andorra, Sr. Denis Dekerle i de les dues Directores de l’Escola Francesa. El Sr. Arquebisbe estava acompanyat pels mossèns de la Parròquia. Visità les instal.lacions on s’hi formen 250 i 450 alumnes respectivament fins que passen al Lycée. Després visità algunes classes i pogué compartir amb els alumnes que li feren moltes preguntes. L’Arquebisbe aprofità per explicar que en aquesta setmana es compleixen els 100 anys de l’acabament de la primera guerra mundial amb el tractat de Versalles i demanà als alumnes un compromís per la pau i el respecte entre els pobles. 

Després es dirigí a la residència per ancians i malalts “La Salita” del grup d’empreses DomusVi. amb moltes residències a Espanya i Portugal. A la seva arribada fou rebut pel M.I. Xavier Espot i Carles Alvárez així com per l’equip empresorial promotor i Consellers del Comú amb altres Autoritats. L’Arquebisbe presidí la celebració de l’Eucaristia pels malalts i ancians acompanyat pels sacerdots de la Parròquia i el Secretari general. A l’homilia destacà tres pensaments suggerits per les lectures: la joia de tenir fe i haver conegut a Jesús, amb agraïment per totes les persones que ens ho han fet possible; l’amor de Déu Bon Pastor que no descarta mai cap ovella per perduda que estigui i va a buscar.la amb la seva misericòrdia; i en tercer lloc demanà als residents coratge en els moments de vellesa i soledat, solidaritat dels uns amb els altres i superació amb fe dels fracassos de la vida. 

Després tingué lloc un berenar i els Directius li mostraren llocs diversos de la residència “La Salita” amb les seves instal.lacions. L’Arquebisbe i Copríncep els encoratjà en aquesta dedicació al bé dels ancians i dels malalts.

Ja cap al vespre i després de passar per la Rectoria l’Arquebisbe participà en l’acte per adults de la setmana de cinema espiritual que va projectar el film “La Cabanya” als cinemes de l’Illa Carlemany. 

Compartir