Jornada Mundial de la Joventut a Panamà

El dia 24 de gener va començar oficialment la 34a Jornada Mundial de la Joventut a Panamà amb la cerimònia de benvinguda al Papa Francesc i d’obertura de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) al Camp de Santa Maria l’Antiga (Cinta Costera). Abans, el Papa, havia estat rebut per part del President de la República de Panamà, Excm. Sr. Juan Carlos Varela, al Palau presidencial de las Garzas.

Sota el lema «Sóc l’esclava del Senyor, que es compleixin en mi les teves paraules», la Jornada Mundial de la Joventut a Panamà preveu apropar els joves a la fe.  Com a representants de la Conferència Episcopal Espanyola, hi assisteixen el president de la CEE, cardenal Ricardo Blázquez Pérez, arquebisbe de Valladolid; cardenal Antonio Cañizares Llovera, arquebisbe de València; cardenal Carlos Osoro Sierra, arquebisbe de Madrid; el bisbe de Terol i Albarracín, Mons. Antonio Gómez Cantero i l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives Sicília. A més, també hi són presents el director de la Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar, Luis Manuel Romero Sánchez; el director del Departament de Joventut, Raúl Tinajero Ramírez i el director de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats, Sergio Pascual Requena Hurtado. A la seva arribada a la República de Panamà, els Bisbes representants de la CEE foren rebuts pel President Excm. Sr. Juan Carlos Varela.

El dia 23 l’Arquebisbe d’Urgell Mons.  Joan-Enric Vives va predicar als joves una de les diverses catequesis preparatòries a la JMJ amb la presència d’uns 500 joves a la Parròquia de St. Judes Tadeu sota el títol “Aquí estic Senyor!”. A la tarda del dia 23, va poder saludar a l’Ambaixada del Regne d’Espanya a Panamà, l’Excm. Sr. Ambaixador d’Espanya a Panamà.

El dia 24, Mons. Vives, també va predicar una altra catequesis preparatòria a la Basílica de Don Bosco de Panamà amb el títol “Sóc l’esclava del Senyor”.

El dissabte 26 de gener es realitzarà una trobada de joves espanyols a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de la Caleta.


Compartir