Conferència del Dr. Torralba a Guissona

La parròquia de Santa Maria de Guissona va organitzar el dimarts 5 de febrer al vespre, una Conferència-Diàleg a càrrec del Dr. Francesc Torralba, teòleg i coordinador de la Càtedra de Pensament Cristià d’Urgell.

La conferència es va celebrar en la Sala de Plens de l’Ajuntament, amb la vocació d’arribar al màxim de públic, i va ser una  oportunitat per congregar persones de sensibilitats diferents al voltant d’un tema tan profundament humà i, alhora, cristià: l’esperança.

El tema proposat en la conferència,  “Què podem esperar?”, va tenir com a objecte de reflexió la virtut cristiana de l’Esperança, i el Dr. Torralba en va presentar les seves característiques, definint-la com un valor de futur. Un valor que es relaciona com a quelcom imprescindible per afrontar la vida humana i totes les seves contrarietats.

Va distingir-la de l’espera i també de la il·lusió, i es va centrar a analitzar els principals continguts de l’Esperança: la pau, la justícia i la llibertat. La conferència que va ser seguida amb gran interès i atenció va suscitar un gran debat entre els assistents.  En el diàleg es va aprofundir en el sentit de l’esperança més enllà de la mort, i en que aquesta esperança neix del fet de la Resurrecció del Crist. Una esperança que no es demostra, sinó que es viu; no s’imposa, s’ofereix.

La conferència s’emmarca en el cicle formatiu que el teòleg desenvolupa en els arxiprestats de la diòcesi. En aquesta ocasió la Comissió de Formació del Consell de Pastoral de la parròquia de Guissona li va voler donar un caire més ampli i sortir “a les perifèries» tot duent-la a terme a  la Sala de Plens de l’Ajuntament, que es va omplir de gom a gom.

Compartir