Confirmacions a la Basílica M. de D. de Valldeflors de Tremp

“Feu créixer les arrels, els fonaments, de la vostra vida cristiana amb l’amor”. Així animava l’Arquebisbe Joan-Enric els 20 joves de la Parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, el diumenge dia 25 d’octubre, dia de la seva Confirmació. Estava acompanyat pel Rector i Arxiprest, Mn. Joan Antoni Mateo, Mn. David Codina, i el seminarista en etapa pastoral Martín Candela. Acompanyava els cants a l’orgue el Capellà de l’Escola de Suboficials Rv. Juan Antonio Mañán.

A l’homilia animà els confirmands a donar-se del tot a Déu i al pròxim, amb un amor concret i compromès. L’Evangeli i la primera lectura del llibre de l’Èxode d’aquell diumenge XXXè durant l’any reclamaven estimar com Déu mateix estima, «ja que és compassiu», i a fer de l’amor el sentit últim i més gran del destí de la nostra vida. És estimant sense defalliment Déu per damunt de tot i el pròxim com a si mateix, que viurem la vida en plenitud i responsabilitat. Estimar us farà feliços!

A la pregunta impertinent sobre el manament més gran, Jesús respon unint dos versets de l’Antic Testament: del Deuteronomi i del Levític. Explicà a l’assemblea que partint de la gran pregària jueva del «Xemà Israel», com una professió de fe, Jesús insisteix que hem d’estimar Déu per damunt de tot i en tota la nostra vida, ja que només això ens farà veritablement feliços. Però alhora el manament més gran inclou l’amor concret i real al proïsme. Van sempre units tots dos.

Cità la concreció evangèlica del Bon Samarità que es va fer pròxim al malferit del camí, i també recordà la dimensió social de l’amor i l’amistat universal que el Papa Francesc ens acaba de proposar amb la seva encíclica «Fratelli Tutti», procurant per a tots «terra, teulada i treball», les tres «t» del Papa Francesc.   

Al final de la Missa obsequià els joves confirmats amb el Nou Testament i els demanà que el fessin objecte de la seva lectura i estimació.

Compartir