Camp Internacional Jambe 2013

Camp Internacional Jambe 201316 escoltes i 4 caps urgellencs, de l'Agrupament Escolta Ivarsenc d'Ivars d'Urgell, estan participant des del 29 de juliol i fins el 8 d'agost, en una trobada internacional del moviment scout, un jamboree, que s'està duent a terme a Bèlgica.

Aquesta trobada s'anomena JAMBE 2013 (abreviatura de jamboree i Bèlgica). Es duu a terme molt a prop de la ciutat universitària de Lovaina, en una zona de boscos i de natura, a la ciutat de De Kluis i al paratge del parc nacional de Sint-Joris-Weart. En aquest lloc impressionant, prop també de la capital Brussel·les, 1.200 escoltes d'arreu del món, de més de trenta nacionalitats diferents i que són ràngers, noies guia, pioners, caravel·les i trucs (edats entre 14 i 18 anys) s'han trobat per compartir molts dels valors de l'escoltisme, com natura, valors, amistat, universalitat...

Durant aquestes dues setmanes construiran el seu campament (cuina, lloc de menjar, de guardar motxilles...), coneixeran la resta d'escoltes del Camp Internacional, amb nacionalitats tan distants com els escoltes d'Argentina, Xina, o Japó, entre d'altres. I on hi ha un respecte i un acompanyament a les diferents espiritualitats i religions dels diferents països.

Hi haurà temps per als jocs, esports d'aventura, excursions de muntanya, visites culturals, música, diàleg, per aprendre a preparar el dinar, per a tot allò que ajuda els joves a ser una mica més oberts i tolerants, aquesta vegada sota l'aixopluc del moviment escolta mundial.

Si en voleu saber més coses, la web és : http://www.belgium2013.be

Camp Internacional Jambe 2013Camp Internacional Jambe 2013Camp Internacional Jambe 2013