L'Arquebisbe d'Urgell es fa present a diversos llocs del Pallars, colpejats pels incendis

fotoPer dur solidaritat i consol als afectats pels incendis del Pallars Sobirà i altres llocs de la Diòcesi, així com en agraïment a les Autoritats locals, forces de seguretat i Bombers, l'Arquebisbe d'Urgell es va fer present a la tarda de dissabte dia 10 de març a diversos llocs del Pallars, visitant en especial Gerri de la Sal i Peramea.

Acompanyat per l'Arxiprest del Pallars Sobirà Mn. Antoni Elvira i pel diaca que col•labora en aquelles poblacions, Mn. Josep Montoya, l'Arquebisbe va visitar i agrair personalment tots els treballs dels Alcaldes i del Consell Comarcal en la persona de l'Alcalde del Baix Pallars, Il•lm. Sr. Josep M. Semino, que agrupa Gerri de la Sal i Peramea dos dels llocs més afectats pels incendis d'aquests darrers dies i que encara cremava la tarda del dia 10. També va poder parlar amb els membres allí destacats dels cossos de Bombers, Guàrdia civil, Mossos d'Esquadrea, Guardes forestals, Creu Roja i  altres cossos.

Després anà a Peramea, el lloc més afectat, on presidí l'Eucaristia de la vigília dominical i pregà els "Martisants" (sants Innocents màrtirs, allí  venerats) perquè ajudessin la població i el Bisbat d'Urgell en aquests  moments de devastació. Visità també algunes famílies més afectades i saludà  el President del Consell Comarcal Il•lm. Sr. Llàtzer Sibís.

En la seva visita va comprovar com l'ermita de la Patrona tan venerada, la  Mare de Déu d'Arboló, havia estat envoltada per les flames però no havia  sofert cap dany, sense una explicació massa plausible. I demanà que els  fidels del Pallars la invoquéssim per demanar la seva protecció, la fi dels  incendis i la vinguda de la tan necessària pluja.
foto2