El camí de la Quaresma i el Camí de Sant Jaume

hm5d9231
Durant el temps de Quaresma hi ha tot un seguit d'activitats per a acompanyar els creients i també per a poder il·luminar els no creients (xerrades, vetlles de pregària, ...), tot anticipant-nos a la tasca que ens demana l'Any de la Fe, i que s'iniciarà a finals d'aquest any.
A la parròquia de Santa Maria de Ponts, dins d'aquests actes quaresmals ha tingut lloc el diumenge tercer de Quaresma, un cinefòrum que ha volgut atansar a l'experiència del Camí de Sant Jaume, des de la perspectiva de la fe i també des d'una perspectiva més laica. Així les 50 persones que hi han assistit han vist la pel·lícula "The Way" (del director Emilio Estévez, estrenada l'any 2010 (un enllaç per poder veure el trailer: http://peliculas.labutaca.net/the-way). Després el moderador i presentador de l'acte, en Josep Solsona, mestre de religió i membre del Consell Parroquial, ha donat la paraula a dos pontsicans que han fet el camí fa ben poc: en Josep, tot un veterà del Camí que ens ha explicat la seva experiència i les seves anècdotes, i en Ramon que també s'ha deixat cridar per l'experiència personal del Camí de sant Jaume. Igualment s'ha comptat amb la col•laboració dels Amics de Sant Jaume de Ponts i Comarca que fa una bona feina per a difondre i mantenir el camí que també travessa la nostra parròquia de Ponts (la seva web: http://www.camidelsegre.cat/).
Al final del participat diàleg entre els assistents, els dos pelegrins ens han transmès, sigui des de l'experiència de la fe o des de l'experiència del creixement personal, que el Camí aboca a trobar-te amb tu mateix i amb els altres, i aquest és el missatge que vivim els creients durant el temps quaresmal, per poder fer el camí que ens ha de portar a la Pasqua del Senyor, amb moments bons i dolents, fàcils i difícils, de soroll i de silencis, com el mateix Camí de Sant Jaume.
hm5d9229theway