“Aportació del catolicisme a la cultura catalana”. Conferència de Mons. Vives al Teatre Romea de Barcelona

_d3a5380
En el marc d'un cicle de conferències organitzat per la Fundació Romea al teatre d'aquest nom a Barcelona, dilluns dia 12 de març al vespre, l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra Mons. Joan-Enric Vives va dictar una conferència sobre "Aportació del catolicisme a la cultura catalana", davant una nombrosa assistència d'unes cent cinquanta persones. Fou acollit i presentat pel Sr. Carles Canut, director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques i conegut actor català, vinculat a Gerri de la Sal (Pallars Sobirà).
L'Arquebisbe d'Urgell, tot contextualitzant-ho en el missatge de fons dels documents de l'episcopat català Arrels cristianes de Catalunya (1995) i Al servei del nostre poble (2011), esbossà diacrònicament la contribució que l'Església catòlica i el cristianisme han fet a la cultura catalana durant els seus mil anys d'història, a través de les innombrables aportacions dels seus membres, eclesiàstics i laics, i destacà la funció que la fe cristiana i els valors evangèlics han tingut en la configuració dels trets nacionals del poble català. Al mateix temps, Mons. Vives subratllà el compromís de present i de futur de l'Església a Catalunya per continuar fent possible que la fe cristiana sigui «una veritable força transformadora de la persona humana, de la cultura i de la societat», tal com afirmen els Bisbes de Catalunya al seu document col•lectiu Al servei del nostre poble (n. 6).
Després de la seva exposició, seguí un torn de preguntes i respostes que posà de manifest l'interès amb què els assistents seguiren la ponència de l'Arquebisbe d'Urgell.
_d3a5182.1_d3a5208_d3a5229_d3a5305_d3a5356