Celebració del màrtir Sant Sebastià a Urgell

p1200018
En molts pobles i parròquies del Bisbat d'Urgell, també aquest any han tingut lloc diversos actes en ocasió de la festa del màrtir sant Sebastià, la devoció al qual està lligada a vots de poble fets en el passat per demanar la intercessió del sant en ocasió de pestes i altres calamitats, així com a la creació d'entitats de cooperació i ajuda mútua com la Germandat de Sant Sebastià de La Seu d'Urgell, fundada l'any 1855 i que compta actualment amb 800 membres.
Divendres 20 de gener, a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, el Rector Mn. Xavier Parés ha presidit l'Eucaristia solemne en honor del màrtir, acompanyat per Mn. Cinto Busquet, en una celebració que ha comptat amb la presència de nombrosos membres de la Germandat i molts fidels de la ciutat, encapçalats per l'Alcalde Il•lm. Sr. Albert Batalla, i els responsables de la Germandat.
Mn. Parés ha lloat l'esperit de solidaritat que caracteritza la Germandat, tan important en aquests temps de crisi econòmica, i ha convidat tots els presents a viure amb convicció renovada segons les exigències de l'Evangeli, tot seguint l'exemple heroic del sant màrtir. Al final de la missa s'han repartir els pans benïts, segons tradició.
p1200015p1200017