Homenatge als impulsors de "Ràdio Puigcerdà, la Veu de la Cerdanya"

homenatge_radio_pirineus_1Diumenge dia 29 de gener l'Arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives i l'Alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira Brosel van presidir els diversos actes de celebració dels 60 anys de la creació de "Ràdio Puigcerdà, la Veu de la Cerdanya", amb un sentit Homenatge als seus impulsors, que van viure amb molta joia una jornada de retrobament inoblidable.
L'Arquebisbe fou rebut pel Rector de Puigcerdà Mn. Josep Grau i van participar en la inauguració de l'exposició que a l'Arxiu Comarcal s'obrí sobre l'Emissora que es va crear ara fa 60 anys i que esdevindria molt popular a tota la Cerdanya. L'Alcalde posà en relleu al seu parlament, el moment especial d'aquest retrobament de persones i amants de la vila que van treballar amb il•lusió en aquells anys de postguerra perquè Puigcerdà creixés en comunicació i en formació a través de la ràdio local. En tot els actes hi foren presents els promotors de l'Exposició i de l'Homenatge, Srs. Jaume Reguant, Josep Vinyet, Joan Giménez-Ràfols, Lluís Dolcet, Erola Simon, M. Carme Ramon, Xavier Piguillem, Marta Rufiandis i Mn. Bonifaci Fortuny, entre d'altres tècnics, responsables i locutors dels primers anys de funcionament.
Al migdia tingué lloc una eucaristia d'acció de gràcies a la Parròquia de Puigcerdà, presidida per l'arquebisbe Joan-Enric i concelebrada per Mn. Grau i Mn. Fortuny, i cantada per la Capella de Sta. Maria. A l'homilia, a més de comentar les lectures del diumenge, l'arquebisbe remarcà el valor d'un treball pioner de comunicació al servei del progrés del poble, com fou la ràdio, i la recerca de la veritat per part dels comunicadors que sempre hi ha d'haver. És un fruit del compromís dels cristians al servei de la societat que també avui hem de saber realitzar, essent sal i llum enmig del món.
homneatge_raido_pirineus_2homenatge_radio_puigcerda3homenatge_radiio_puigcerda_4