Els Coprínceps signen la mesura de gracia anunciada al juliol passat en la Diada de Meritxell

08092010281

L'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives va presidir ahir la solemne Eucaristia en el Santuari de Meritxell, en la festa de la Patrona del Principat d'Andorra i va demanar a la Mare de Déu perdó "especialment aquells que han fallat en els seus deures professionals o familiars, sobretot quan els nostres mancaments fan mal als infants i als joves, els més febles de la societat", tot fent referència a la necessitat de perdonar i ser ésser perdonats en els nostres pecats i mancances. Ho va fer després d'anunciar públicament la signatura (ahir mateix) del indult que els Coprínceps van acordar el 29 de juliol durant la visita de S.E. Nicolas Sarkozy a Andorra. La mesura de gràcia acordada, després de la consulta duta a terme amb el Poder Judicial, és de vuit mesos de reducció de les condemnes per aquelles persones privades de llibertat al Principat d'Andorra. Queden exclosos els delictes contra la vida o la integritat de persones menors i delictes de comportament sexual contra persones menors, delictes contra la salut pública referents al tràfic de drogues tòxiques, delictes de blanqueig de diners i de valors, delictes contra la vida o la integritat dels agents de la Policia i dels Centre penitenciari, delictes de terrorisme i delictes contra la comunitat internacional. Els Coprínceps fan ús de la facultat que els atribueix l'art 46.1 a) de la Constitució del Principat d'Andorra.
Mons. Joan-Enric Vives va arribar al Santuari abans de les onze del matí i va saludar les autoritats, que l'esperaven a la porta, així com a l'arxiprest de les Valls d'Andorra. Va poder parlar una estona amb el Representant del Copríncep Francés, Christian Frémont, moment que mostra la fotografia. La missa va ser solemnitzada pel Cor dels Petits Cantors, i va comptar amb l'assistència dels representants de tots els estaments polítics, judicials i socials del Principat.

Mons. Vives va concelebrar amb els sacerdots de les Valls, i també hi van assistir el Vicari General i Adjunt a Representant del Copríncep, Mn Josep M. Mauri, i el secretari particular de l'Arquebisbe, Mn. Cinto Busquet, així com el Representant del Copríncep Episcopal, Nemesi Marquès i el Secretari General dels Serveis del Copríncep, Joan Massa.
En l'homilia, que podeu trobar íntegra en la secció de documens d'aquesta web, Mons. Vives va fer referència no només a la signatura de l'indult: també va recordar la commemoració del mil·lenari del naixement de Sant Ermengol, bisbe d'Urgell que, juntament amb el bisbe Sal.la "representen el punt de partença d'un procés secular de presa de consciència de la sobirania pròpia d'Andorra".