Urgell acull la reunió dels bisbes de Catalunya, que han visitat el Principat d'Andorra

La Conferència Episcopal Tarraconense fa una vista històrica a AndorraLa Conferència Episcopal Tarraconense (CET), va tancar aquest dimecres la seva reunió ordinària, que es va celebrar des de dimarts a la Seu d'Urgell, i va fer una visita histórica al Parlament d'Andorra -on els bisbes de Catalunya han estat acollits pel Subsíndic de les Valls-, i al Santuari de Ntra. Sra de Meritxell.

L'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan Enric Vives, portaveu de la CET, va fer d'amfitrió pels altres prelats catalans en aquesta visita. Ha estat la primera vegada que la Conferència Episcopal Tarraconense fa una visita d'aquest caire. Va estar encapçalada per l'Arquebisbe de Tarragona i President de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Jaume Pujol, i va comptar amb l'assistència del Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach i dels prelats de les diverses diòcesi de Catalunya. Van ser rebuts en la Casa de la Vall, seu del Parlament, pel Subsíndic de les Valls, M. I. Sr. Esteve López, i van signar en el llibre d'honor. Després, es van desplaçar al Santuari de Meritxell, que van visitar, i on van fer una pregària a la mare de Déu de Meritxell. Més tard, es va fer un dinar de germanor en terres de la parròquia de Canillo. Van visitar també algunes de les esglésies romàniques més emblemàtiques del país com la de Santa Coloma.

Durant la visita al Parlament, Mons. Jaume Pujol i Mons. Lluís Martínez-Sistach van coincidir en remarcar la importància de la visita. Aquest darrer, a més, va considerar davant dels mitjans de comunicació que Andorra és un país de 'gent treballadora i acollidora' i va afegir que els paisatges 'sublims' i les muntanyes 'alegren l'esperit' i que 'impressiona el patrimoni cultural' del país, en referència a l'església romànica de Santa Coloma.

La visita a Andorra es va dur a terme com a cloenda de la reunió ordinària, la 195, dels bisbes de les diòcesis de Barcelona. Sant Feliu, Terrassa, Tarragona, Girona, Lleida, Tortosa, Vic, Urgell i Solsona. Van assistir Mons. Jaume Pujol, Arquebisbe Metropolità de Tarragona i primat; Mons. Lluis Martínez-Sistach, Cardenal Arquebisbe Metropolità de Barcelona; Mons. Joan-Enric Vives i Sicilia; Mons. Xavier Salinas Viñals; Mons. Joan Piris Frígola; Mons. Jaume Trasserra Cunillera; Mons. Francesc Pardo Artigas; Mons. Josep Angel Saiz Meneses; Mons. Sebastià Taltavull i Anglada.

Mons. Jaume Pujol signa el Llibre d'Or de la Casa de la Vallcet195_17cet195_28cet195_24p7210002p7210003p7210004