Celebració al Col·legi M. de Déu dels Socós d’Agramunt

El divendres 3 de desembre el col·legi Mare de Déu dels Socós va celebrar la festa dedicada a la Immaculada. La titularitat de l’escola és de la Congregació de les Missioneres de la Immaculada Concepció, les RR. Concepcionistes. Un dia ple d’activitats per fer participar els seus alumnes i docents de la celebració, amb un sentit joiós i familiar, en un moment difícil que viu la societat i també Agramunt, per la pandèmia del covid.

A més dels actes més lúdics que es van fer a nivell dels diferents cursos des d’infantil 3 anys i fins a 6è de Primària, també hi va haver un dolç moment on van poder menjar coca i xocolata, i altres activitats. A primera hora del matí va tenir lloc una celebració més íntima i religiosa, on van participar els alumnes dels diferents cicles de Primària, amb unes dinàmiques preparades pels mestres i per l’equip de pastoral del centre. Una celebració que va voler unir el temps de l’Advent amb la festa de la Immaculada, amb un moment per a cada etapa d’espiritualitat i també de reflexió adaptada a la seva edat. En aquesta celebració hi va participar mossèn Jaume Mayoral, Rector d’Agramunt, qui va agrair la invitació del col·legi a ser-hi i acompanyar-los en aquest moment.

Els més petits del Cicle Inicial van explicar qui és la Verge Maria, amb una senzillesa que deixava veure veritablement qui era Maria, l’arbre que hi havia despullat és va omplir de fulles en forma de cor, un cor que bategava com batega cada dia la vida del centre dels Socós, dalt de l’arbre un estel ben lluminós i esperançat. Després els alumnes del Cicle Mitjà van construir amb caixes el sentit de canvi que ens demana l’Advent i la mateixa Verge Maria. I per últim els més grans de Cicle Superior van poder fer una breu reflexió sobre la necessitat que l’Advent ens ajudi a transformar per a fer el bé les nostres vides. A cada moment de les diferents trobades es van encendre els ciris de la Corona d’Advent que acompanya la imatge de la Immaculada Concepció i un cant marià va ressonar en la celebració.

Abans de retornar a les aules es va recuperar el significat de l’arbre pels alumnes, tot recordant-los que els cors-fulles representaven el que dona vida i sentit al Centre i que són les persones, en tota la seva força: alumnes, docents, personal no docent, famílies, religioses concepcionistes i també la Verge Maria