Festa de Sant Nicolau de la Comunitat Ucraïnesa de Guissona  

Diumenge dia 20 de desembre al migdia, la Comunitat Ucraïnesa que s’aplega a Sta. Maria de Guissona va celebrar amb molta joia i participació la festa del bisbe Sant Nicolau, el que estima els infants i els porta llaminadures i regals. Nicolau que per contracció ha donat origen a Santa Claus, arriba sempre carregat de petits obsequis per als nois i noies que han viscut estimant i comportant-se, i ells l’estimen molt.

A aquesta festa multitudinària dels infants i les famílies, que és la primera que presideix el nou sacerdot greco-catòlic Taràs Kogut, fou invitat l’Arquebisbe Joan Enric, que hi assistí i pogué gaudir de l’espectacle i les cançons que havien preparat, juntament amb el Rector de Guissona Mn. Ramon Balagué.

La comunitat ucraïnesa celebrarà enguany la solemnitat del Nadal el dia 7 de gener, a causa del diferent calendari que utilitzen les Esglésies d’Orient.

Després de dinar amb l’Arquebisbe els sacerdots i el diaca de Guissona, a la tarda d’aquell diumenge l’Arquebisbe va poder visitar i donar la seva benedicció a una catequista malalta de Guissona i a la seva família, acompanyat del Rector.