Canòlich Music espera doblar les xifres d'assistència de l'any passat

La nit del proper divendres 21 de novembre, el Festival Canòlich Music dobla el número d'assistents que fan nit a Sant Julià, i unes 500 persones es calcula que poden assistir al concert del DJ cristià Andy Hunter, el plat fort que inicia el tercer festival de música cristiana que organitzen les delegacions de Joventut i d'Ensenyament  del Bisbat d'Urgell.

Es preveu que el Crist Xperience, que començarà amb el concert de gospel de Twocats pel Gospel a la tarda i acabarà amb l'Eucaristia en format elèctric, amb acompanyament de Kairoi, sigui l'altre moment fort del festival. Tot i que els organitzadors encara no poden parlar de xifres tancades, ja l'any passat es van superar el miler d'assistents a la Missa gospel.

La carpa que ha d'acollir els esdeveniments ja està en ple muntatge, es preveu l'assistència d'un equip de voluntaris que superarà les 80 persones  i l'equip de l'organització, en la que participa el Comú de Sant Julià, que subministra una part de la infraestructura d'acollida dels cents de joves que s'esperen, ha apostat per la millora dels equipaments de sonorització pels grups, el que és un atractiu pels grups que actuen al Festival. Avui s'ha donat a conèixer que en l'escenari, hi haurà les banderoles gegants de personatges que han fet gala dels seus valors i han liderat actituds i accions generoses a la societat: el Papa Francesc, la jove Malala; Martin Luther King; Mons. Pere Casaldàliga, Sant Francesc d'Assis i Teresa de Calcuta.

Els organitzadors han posat en relleu la recerca de grups i músics que són cristians però que fan música oberta a tothom i que estan en el mercat, per resultar atractius els joves de 3er i 4art d'ESO, de batxillerat i de pre-universitari, que són el públic objectiu del festival. Tot i que el gruix de públic serà força jove, també hi ha inscrites una gran quantitat de famílies joves  amb nens que participen en les activitats i als concerts.

El festival començarà el divendres a les vuit del vespre amb l'acollida dels primers joves. S'han programat les actuacions del DJ Andy Hunter i del grup Teràpia de Shock com a plats forts musicals pels dies 20 i 21 de novembre.  El DJ
és molt conegut en l'àmbit anglosaxó i llatinoamericà. És l'autor de les bandes sonores de Tomb Raider 2 i The Matrix Reloaded i serà l'encarregat de fer la pregària de la nit de divendres a partir de les 22:30, quan és previst comenci el seu concert. Es preveu un clima trencador, en la línia de les seves
.
,
,
i
completen les actuacions que es podran seguir en les que hi haurà espai per pregàries en directe, algunes a ritme de rock.  És el que s'ha anomenat "Crist Xperience",  que s'anirà articulant al llarg del dissabte per culminar en l'Eucaristía, que es preveu que sigui multitudinària i que animarà el grup de rock Kairoi. El concert de fi de festa anirà a càrrec de Teràpia de Shock.

Un dels atractius del festival és per a molts joves el concurs musical del mati "Dona't a conèixer", en el que els joves i grups que hagin compost una cançó (lletra i música) la podran interpretar en públic. El lema enguany és "Companys de viatge".