VI Jornades de Formació per a Catequistes a Santa Susanna (El Maresme)

vi_jornades_formaciatequistes_2012_001
Un grupet de catequistes del Bisbat d'Urgell acompanyats pel nostre delegat diocesà de catequesi, Mn. Antoni Elvira, ha participat de les VI Jornades de Formació de Catequistes sota el títol "El Concili Vaticà II, una brúixola per a la catequesi", que han tingut lloc a Santa Susanna (El Maresme) els dies 16, 17 i 18 de novembre.
El Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya (SIC) ha organitzat aquests dies de formació amb la finalitat de poder conèixer i aprofundir els documents més importants del Concili Vaticà II en aquest any que se celebra el cinquantè aniversari de l'obertura d'aquest esdeveniment eclesial.
Leer más...

Inauguració del segon curs de l’Escola Diocesana de Formació Permanent

inici_edfp_27-10-2012_004

El dissabte dia 27 d’octubre l’arquebisbe d’Urgell va inaugurar el Curs 2012-2013 de l’Escola Diocesana de Formació Permanent d’Urgell, a la Casa d’Espiritualitat del Santuari del Sant Crist de Balaguer, juntament amb el Director de l’Escola i Vicari episcopal, Mn. Antoni Elvira. Van començar enguany 32 alumnes, 7 dels quals començaven enguany la formació, i eren provinents de tots els indrets del Bisbat.
Leer más...

L’Any de la Fe per a impulsar la Catequesi.- XI Jornades Interdiocesanes de Catequesi a Vic

m_bil_juliol_2012_214
Tot preparant l'Any de la Fe que s'iniciarà el proper mes d'octubre s'han desenvolupat, del 2 al 4 de juliol, les XI Jornades Interdiocesanes de Catequesi al Seminari Diocesà de Vic.

Aquest Any de la Fe, en el context de nova evangelització a què està comvocada tota l'Església, ens hauria de servir també d'oportunitat per a impulsar la Catequesi, ja que aquesta, en tot el procés evangelitzador, hi té un paper ben significatiu i rellevant.

Leer más...

Cloenda del 1er. Curs de l'Escola Diocesana de Formació Permanent d'Urgell

balaguer_001
Dissabte dia 9 de juny al Sant Crist de Balaguer va tenir lloc la darrera sessió acadèmica d'aquest Curs 2011 de l'Escola Diocesana de Formació Permanent del Bisbat d'Urgell, que dirigeix Mn. Antoni Elvira delegat diocesà de Catequesi i Arxiprest del Pallars Sobirà.
Com les altres sessions, va començar amb la pregària pausada dels Laudes a la Capella de la Residència, una salutació de l'Arquebisbe i la darrera classe de continguts, que impartí Mn. Ramon Sàrries, biblista i Arxiprest d'Andorra, i que versà sobre la Introducció general a la comprensió cristiana de l'Antic Testament. Després tingué llocs una acció de gràcies comunitària, la celebració de l'Eucaristia i el dinar de germanor, amb sobretaula sobre qüestions eclesials d'actualitat.
Leer más...