Assemblea anual de Càritas Nacional d'Andorra

img 9233El dia 2 de juny va tenir lloc a la Casa de l'Església del Fener a Andorra la Vella l'anual Assemblea de Càritas Nacional d'Andorra, sota la presidència de l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, del Director Sr. Agustí Font i el Consiliari Mn. Ramon Sàrries. Hi assistiren representacions de totes les Càritas Parroquials Andorranes i de la Càritas Nacional.

Com ja és una bella tradició, l'Assemblea començà amb una Eucaristia a l'Església de la Mare de Déu del Fener presidida per l'arquebisbe i concelebrada per Mn. Ramon Sàrries, Mn. Xavier Esplandiu i Mn. Josep M. Solé. En ella, l'arquebisbe animà els fidels a ser sempre reflex de l'amor que Déu té per tota persona humana i exhortà especialment els voluntaris i col·laboradors de Càritas a nodrir-se de l'Eucaristia ja que sense la força del Senyor defallirem en el nostre servei.

El copríncep episcopal recordà les paraules del Papa Francesc que afirma sovint que l'Església no és una "ONG" més i., al mateix temps, exhorta a valorar sempre els pobres i a tenir-los en el centre de la nostra vida eclesial. L'Arquebisbe recordà com en aquella setmana tota l'Església demana amb insistència en la seva litúrgica que l'Esperit Sant vingui i renovi els nostres cors i desitjà també aquest do pels treballadors i voluntaris de Càritas, perquè sempre podem fer un pas més en el nostre amor concret amb gestos i obres envers els altres. En aquest sentit, recordà com el Papa Francesc ens convida a no només donar almoina als pobres, sinó a escoltar-los, mirar-los els ulls i tocar-los per poder tocar així la carn del Senyor Jesús.

A les pregàries dels fidels es recordà els voluntaris i col·laboradors morts des de la celebració de la darrera Assemblea, especialment Mn. Dídac Martín, el Sr. Joan Cartes i la Sra. Roser Jordana.

Després d'un refrigeri de germanor va tenir lloc l'Assemblea anual, dins la qual es comentà el moment greu que viuen moltes persones a Andorra i les dificultats per dur a terme totes les ajudes suficients.

S'aprovà la Memòria d'activitats de l'any 2013, i el balanç i es feren propostes de les activitats i programes de Càritas per al futur.

img 9229