Nous vitralls a l’església parroquial de Linyola

Nous vitralls a l’església parroquial de LinyolaEl dissabte 5 d'abril a la Parròquia de Santa Maria de Linyola es van mostrar als molts fidels que s'hi van fer presents, els dos nous vitralls que ornamentaran els finestrals de l'altar major. Un acte en què a més de presentar les dues obres també es van beneir els vitralls que presenten la iconografia religiosa per una banda de Sant Jordi, patró de Catalunya, i per l'altra la imatge de la Mare de Déu de Núria, patrona del Bisbat d'Urgell. L'acte fou presidit pel Rector de la Parròquia, Mn. Pere Cañada, l'artista autor dels vitralls Sr. Jordi Batista, membres del Consell Parroquial i molts fidels.

L'autor dels vitralls és el linyonec Jordi Batista, que durant els darrers vuit mesos i de manera desinteressada ha confeccionat aquesta esplèndida recreació artística d'aquestes dues imatges, amb molta devoció a les nostres terres. Properament s'instal•larà el vitrall de Sant Jordi al finestral de migdia de l'altar major i la imatge de la Mare de Déu de Núria al finestral de ponent.
L'Associació del Sagrat Cor de Linyola ha fet possible amb la seva ajuda econòmica els materials dels vitralls, així com els treballs de condicionament i instal•lació dels vitralls. La parròquia ha editat un fullet en color que explica el simbolisme de l'obra, i també dades de la seva confecció.
L'esplèndida església gòtica de Linyola torna a lluir un magnífic regal, uns vitralls que a més d'il•luminar l'interior del temple ajudaran a il•luminar la pregària i la intercessió de la Mare de Déu i dels sants.

nous vitralls  12 nous vitralls  15