Els pelegrins d'Urgell a Taizè fan la pregària a Sant Pau Extramurs

taize_extramurs_1

El tercer dia de pelegrinatge dels joves d'Urgell que participen enguany a la pregària per la Pau de Taizè a Roma, va tornar a ser una jornada plena d'activitats, tallers, oficis i pregària multitudinària. La pregària es va dur a terme a la basílica de Sant Pau Extramurs al vespre. L'activitat va començar a les nou del matí, amb la missa a la mateixa parròquia on estan allotjats: el Santuari del Divino Amore. Les noies es desplaçen des d'un convent proper, del Divino Amore, on s'allotgen. Després van participar dels tallers. La comunitat de Taizè va donar a conèixer el lloc de la propera trobada que serà la ciutat d'Estrasburg.
Leer más...

Festa de la Sda. Família a La Seu d’Urgell

0pc300064

El diumenge 30 de desembre, festa litúrgica de la Sagrada Família, l'Arquebisbe d'Urgell va celebrar l'Eucaristia solemnement amb les Religioses de la Sda. Família d'Urgell de La Seu i Andorra.

A la Capella de la Residència de la Sda. Família, on es troba el sepulcre de la seva Fundadora la Beata Anna Maria Janer, van celebrar l'Eucaristia dins la qual les Germanes de les 3 comunitats d'Andorra i La Seu d'Urgell van renovar els seus vots, segons la tradició que tenen, després de la professió de fe. El text de la seva renovació és el següent:

Leer más...

La primera Trobada diocesana de famílies, èxit de convocatòria

img_0891

Cap al centenar de persones s’han aplegat a la primera Trobada diocesana de famílies que s’ha dut a terme a La Seu d’Urgell, a la Catedral de Santa Maria. En un clima entranyable, famílies de diferents punts del bisbat s’han trobat per explicar les seves experiències de fe, en el marc de la celebració de l’Any de la Fe. Han participat juntament amb els pares i avis, infants de totes de edats, amb el seu testimoniatge, o bé amb cants.

Primer han pogut visitar amb un gui la Catedral i el Museu diocesà, i després han tingut lloc els testimoniatges intercalant-hi cants, conduïts pel Secretari del Consell Pastoral diocesà i la seva família, i ha tancat la trobada una missa solemne, presidida per Mons. Joan-Enric Vives i en la qual han concelebrat els Vicaris Generals, el Vicari de Pastoral, el Secretari General, el Delegat diocesà per a la Família, Mn. Joan Antoni Mateo i el Vierdelegat Mn Cinto Busquet,  i l’Arxiprest de les Valls d’Andorra,amb altres preveres i el diaca permanent. Tots ells eren presents en la celebració de la trobada.

Leer más...

Segona Jornada de Taizè a Roma

taizepzasantpau

Una pregària multitudinaria a la plaça de Sant Pere de Roma dels joves que s'han trobat responent a la convocatòria de Taizè a Roma ha estat l'activitat més important del dissabte dia 29 de desembre a Roma. La pregària s'ha fet amb la presència del Sant Pare, Benet XVI, i els germans de la comunitat de Taizè. Els joves d'Urgell, acompanyats per Mn. Ivan Ayala, i Mn. Emili Villegas, han estat participant en les pregàries i les activitats que s'han repartit arreu de la ciutat, amb el grup d'uns 200 joves catalans.

Leer más...