Salutació al país del Copríncep episcopal amb motiu del Dia Nacional d'Andorra

Benvolguts andorrans,

Commemorem el 17è. aniversari de l'aprovació de la Constitució del Principat d'Andorra, en un moment d'especial significació per a tot el poble andorrà. El món està immers en una profunda transformació dels seus sistemes de valors, la societat ha globalitzat els seus comportaments, i s'han produït canvis democràtics significatius en el nostre país. Cal que els andorrans estiguem units, respectant les legítimes diferències, i atents a la salvaguarda de la nostra sobirania i de la nostra independència en tots els camps de la vida del país. Hem de saber mantenir els valors de la llibertat, de la democràcia, de la justícia social i també del reconeixement real i efectiu dels drets de les persones i de la seva dignitat.

El nostre Estat va enfortint les relacions harmonioses amb els altres Estats del món, i especialment, amb els nostres veïns més propers.

Tot això és possible avui per la gran transformació que va viure el Principat ara fa disset anys, amb l'acabament de la negociació del text constitucional, la ratificació per part dels Coprínceps i la final aprovació en referèndum pel poble andorrà. Tinguem present amb agraïment l'Arquebisbe i Copríncep Mons. Joan Martí i Alanis -traspassat fa uns mesos- que va ser un decidit impulsor d'aquesta transformació. De la seva claredat i coratge en donem gràcies, ara que gaudim d'un text que harmonitza el funcionament de les nostres institucions i ens permet mirar el món amb confiança.

Aquest dia 14 de març, visquem una joiosa festa democràtica, que ens afermi en el compromís de mantenir una convivència pacífica i una dedicació generosa vers el bé comú.

+Joan-Enric Vives
Bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra