Mons. Vives transmet un missatge d'esperança a la societat andorrana i de confiança i cooperació per a superar les dificultats derivades de la crisi econòmica

_dsc0867L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep va recordar en el seu parlament les visites d'enguany a Andorra del Copríncep francès i del President de Portugal, i va destacar la propera beatificació de la Mare Janer a la Catedral de la Seu d'Urgell durant el 2011.

"Jo desitjo que l'esperança sigui ben ferma entre tots els andorrans. Amb l'ajut de Déu i la cooperació de tots els ciutadans units, el País anirà endavant com ha sabut fer en els moments decisius de la seva història, com ho són també els actuals". Amb aquestes paraules, l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, va voler transmetre un missatge de confiança en el futur a la societat andorrana, a través dels representants de les institucions polítiques del Principat i de les personalitats dels àmbits econòmic, social i cultural presents a la recepció de Nadal que va tenir lloc el 22 de desembre al Palau Episcopal.

Leer más...

Mons. Vives és rebut pel Papa Benet XVI

Mons. Vives lliura el Manual Digest al Sant Pare Benet XVI

Divendres dia 10 de desembre, a les 12 hores del migdia, l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va ser rebut en audiència privada per Sa Santedat El Papa Benet XVI al Palau Apostòlic del Vaticà.

Anava acompanyat pel M. I. Sr. Xavier Espot, Ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals d'Andorra, amb la seva esposa; l'Excm. Sr. Miquel Àngel Canturri, nou Ambaixador d'Andorra prop de la Santa Seu; el M. I. Mn. Nemesi Marquès, Representant Personal del Copríncep; el M. I. Mn. Josep M. Mauri, Adjunt al Representant Personal i Vicari General; la Sra. Eva Descarrega, Directora General del Ministeri; el Sr. Joan Massa, Secretari General dels Serveis del Copríncep; Mn. Cinto Busquet, Cap de Gabinet; i Mn. David Codina.

Leer más...

La JMJ 2011 al Bisbat d'Urgell

logowyd2011

Del 16 al 21 d'agost se celebra a Madrid la Jornada Mundial de Joventut (JMJ). Cada tres anys el Papa, mitjançant la diòcesi organitzadora, convoca els joves de tot el món a un encontre internacional. Fa tres anys es va organitzar a Sidney. Altres diòcesis i altres ciutats han organitzat l'esdeveniment (Roma 1984, 1985 i 2000, Buenos Aires 1987, Santiago 1989, Czestochova 1991, Denver 1993, Manila 1995, Paris 1997, Toronto 2002, Colònia 2005).

Des de Paris, les diòcesis properes a l'organitzadora de la JMJ, acull, els dies previs, a joves que es dirigeixen cap a la Jornada.

Leer más...

Cadena de pregària per les vocacions

cartellcadenapregaria2010"Demaneu a l´amo dels sembrats que enviï més segadors al seus sembrats" (Lc. 10, 2).

Un any més, la Delegació Diocesana de Pastoral Vocacional del Bisbat d´Urgell, es vol unir a la "Cadena de Pregària per les vocacions" organitzada a nivell de les 10 diòcesis amb seu a Catalunya. Es pretén que durant tots els dies i totes les hores del mes de novembre hi hagi persones o grups pregant per les vocacions, tot formant aquesta cadena ininterrompuda de pregària per les vocacions. Cada Diòcesi es compromet 3 dies a mantenir la pregària continuada, les 24h del dia.

A la nostra diòcesi d´Urgell li correspon organitzar aquesta cadena de pregària: el dissabte 6; el dimarts 16 i el divendres 26 de novembre.

L´experiència dels darrers anys ha resultat molt positiva en moltes comunitats parroquials i religioses, tant a nivell comunitari com a nivell personal. És per això que, enguany, es vol tornar a repetir. Hi pot participar tothom qui vulgui pregar. Es pot fer individualment o en comunitat. A nivell individual, a casa o a l'església. Molts malalts agraeixen fer aquesta acció pastoral. També a nivell comunitari, parròquies, grups, comunitats religioses. Val a dir que les comunitats de vida consagrada i especialment les de vida contemplativa participen molt en aquesta cadena.

La cadena de Pregària d´enguany s´emmarca dins el context de la Visita del Sant Pare Benet XVI a Barcelona, amb motiu de la Dedicació del Temple de la Sagrada Família.

Leer más...