Visita oficial de l'Excma. Ambaixadora de l'Índia al Copríncep episcopal

El dia 29 de desembre el Bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra ha rebut en audiència oficial l'Ambaixadora de l'Índia, Excma. Sra. Sujata Mehta, acompanyada del Secretari de l'Ambaixada. Han compartit punts de vista de les relacions entre els seus dos països, i especialment la presència i acció dins l'Organització de les Nacions Unides.

img_7749

Festa de la Família a La Seu d'Urgell

Diumenge dia 27, festa de la Sagrada Família, el Bisbe d'Urgell va presidir una solemne Eucaristia a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d'Urgell dins la qual va consagrar les famílies de la Diòcesi a la Sda. Família de Jesús, Maria i Josep. I des de la Catedral es van unir als actes que a favor de la família, esperança de la humanitat, es van desenvolupar al Bisbat, a Roma i Madrid, i arreu d'Europa.
També el Bisbe va dedicar l'homilia a glossar el seu missatge donat en el text de la seva Carta Pastoral d'aquest diumenge a tot el Bisbat, "El futur de la humanitat, depèn de la família".

Aquest és el text de l'oració de consagració de les famílies:

Leer más...

Trobada de Nadal amb els seminaristes de la Diòcesi

El dia 24 de desembre al migdia el Sr. Bisbe d'Urgell i el Rector del Seminari Mn. Ignasi Navarri van tenir la tradicional trobada de Nadal amb els seminaristes de la Diòcesi al Seminari de La Seu, a la qual hi eren invitats els Vicaris general i episcopal i el Director espiritual del Seminari Mn. Manuel Pal.
Amb una pregària a la Capella, i després un dinar de fraternitat, van celebrar el Naixement del Senyor, i després van cantar nadales, de Catalunya i Andorra, Espanya i Filipines, explicant-se uns als altres les diverses tradicions dels llocs d'origen dels seminaristes.

Leer más...

Inici de l'any del mil·lenari de Sant Ermengol en el Nadal de la Cúria d'Urgell

Com ja és tradició al Bisbat d'Urgell, el dia 24 de desembre al migdia, la Cúria diocesana felicita el Nadal al Sr. Bisbe a través d'un acte festiu i alhora acadèmic, on es fa un repàs de l'any que prepara el Vicari general, i també sempre té lloc un homenatge més acadèmic a algun membre rellevant del Bisbat, eclesiàstic o laic, el retrat del qual és penjat després a la Sala d'Actes de la Casa del Bisbat. Una tradició amb més de trenta anys.

Enguany l'homenatge s'ha fet al Bisbe Sant Ermengol, del qual en el 2010 es compleixen els mil anys de la seva consagració episcopal. En féu una encertada i resumida "laudatio" l'Arxiver diocesà M.I. Sr. Benigne Marquès, Canonge.

Leer más...