Una nova experiència de l'Ateneu al nostre bisbat

Divendres 27 a la nit i dissabte 28 de febrer, a la casa de colònies de Salgar, a Artesa de Segre, els socis i sòcies de l'ateneu van trobar-se per compartir una nova edició d'aquesta proposta innovadora i original que l'equip de la fe de la FEMN proposa per als monitors i monitores d'esplais i per a joves que busquin un espai de reflexió, de diàleg i de trobada.

Amb el lema "A 40", els organitzadors volien centrar l'encontre en dos objectius: per una banda, una invitació a viure la Quaresma d'una manera plena i essencial, i per una altra, proposar un gaudir de la vida, tot baixant el ritme i la velocitat frenètica del nostre dia a dia.

El divendres, a les 21, els participants van fer un sopar compartit, que va deixar pas a vivències i experiències sobre el tercer món. República Dominicana, Paraguay i Guinea Conakry foren els països presentats i exposats per part de tres ateneuencs.

El dissabte va iniciar-se amb una pregària. D'una manera molt vivencial i rica la pregària va subratllar el camí cap a la Pasqua. Una pregària compartida i viva que ens proposava preparar-nos per moure'ns pels altres al ritme que ens demana Crist.

Posterioment, una passejada va permetre conèixer millor els voltants de Salgar, Montsonís, Foradada, Rubió i el monestir de Salgar...

El dinar de germanor va concloure la jornada. Una vegada més, l'Ateneu feia seu els tres eixos que el vertebren: territori (Salgar i els seus entorns), cultura (un dinar compartit) i espiritualitat (reflexió sobre el tercer món i una pregària celebrada amb la Quaresma com a referència)

I ara a esperar la propera convocatòria i la nova invitació que ens faran arribar. Gràcies!

Amb el lema "A 40", els organitzadors volien centrar l'encontre en dos objectius: per una banda, una invitació a viure la Quaresma d'una manera plena i essencial, i per una altra, proposar un gaudir de la vida, tot baixant el ritme i la velocitat frenètica del nostre dia a dia.dsc 0051img-20150211-wa0001img-20150228-wa0004img-20150228-wa0008lluny

Els TXt de primer i segon d'ESO gaudeixen de la Jotuellnos

Aquest cap de setmana els nois i noies dels grups TXt de primer i segon d'ESO han gaudit d'una vivència i d'un entusiasme prodund en la Jotuellnos.
A Naturlandia, en la cota 2000 i la cota 1600 han pogut gaudir d'un munt d'activitats: esquí de fons, raquetes de neu, tobogan de gel, tobotronc, tir amb arc, tirolines... A més de poder fer una reflexió a fons sobre què significa ser TXt's i quins valors són els pilars on se subjecta un compromís fort de pertinença al grup. Alguns dels nois i noies han volgut prendre el compromís TXt d'una manera segura i forta, i han rebut dels seus monitors i monitores el fulard, com a signe de compromís i de confiança davant dels nous reptes que tindran.

A la nit del dissabte han celebrat l'eucaristia, moment de la imposició dels fulards, que ha servit per viure i compartir els valors que aquests nois i noies volen fer seus a partir d'ara.

Els 30 nois i noies participants han vingut dels grups de Balaguer, Encamp, La Seu d'Urgell i Tremp.

img-20150209-wa0008dsc 0022img-20150208-wa0003img-20150208-wa0006unnamed  2

Proposta evangelitzadora i acompanyadora des del Bisbat d’Urgell

Des del grup de treball de la Fe de la Fundació Esplais Santa Maria de Núria, del Bisbat d'Urgell i amb la col·laboració de la Delegació Diocesana de Joventut, ha sorgit un projecte per poder acompanyar als nostres joves en el camí de la trascendència, des d'una acció de proposar, dialogar i acompanyar. La crida feta des del Pontifici Consell de la Cultura, i del mateix Papa Francesc, han generat un projecte a llarg termini que està aixoplugat dins les activitats de la FEMN. Ha estat treballat des del document del mateix Pontifici Consell de la Cultura "Per una pastoral de la Cultura", on es planteja la necessitat d'atansar el missatge des del diàleg i l'intercanvi d'opinions. Així neix l'Ateneu de la FEMN, una manera de programar trobades periòdiques obertes als joves, no només del món dels esplais i agrupaments, sinó amb general que vulguin compartir, debatre i il·luminar la seva poca o molta fe creient. Aquesta és una proposta de trobada, vivència i descoberta, que combina territori, cultura i espiritualitat, i que s'ofereix a monitors, directors, animadors de la fe, consiliaris i qualsevol altra persona compromesa en l'educació en el lleure.

Des de la seva creació s'han fet quatre activitats que han treballat els espais i àmbits nuclears de territori, cultura i espiritualitat. I ja es proposa la trobada 5.0 per als propers dies 27 i 28 de març a la Casa de Colònies de Salgar a La Noguera. Més informació al correu: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

imag0060

Alternativa: cap de setmana dels TXt de 14 a 16 anys

0img-20150126-wa0005La nostra diòcesi té grups TXt de nois i noies de 14 a 16 anys a les poblacions de Balaguer, Ribes de Freser, Tremp i Andorra. Com cada any, aquests grups comparteixen un cap de setmana, on la pregària, la diversió, la reflexió i el compartir es barregen per formar una sortida molt recomanables per als nostres adolescents.

Aquest any, el lloc escollit va ser la Seu d'Urgell. De divendres a la nit fins el diumenge al matí, els nois i noies van poder gaudir d'una convivència on no va faltar res: jocs de coneixement, gresca, bicicleta elèctrica, conèixer de primera mà com funciona Caritas a La Seu (van visitar el banc d'aliments, grapats i el nou centre, a més de compartir la tarda amb els nois i noies del grup de reinserció laboral), pregària, compromís al voltant dels valors de pertànyer a TXt i moltes més coses....

Leer más...