Confirmacions a Tremp i benedicció d’una nova seu penitencial

Diumenge dia 30 d'octubre l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 13 joves de la Parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp. Estava acompanyat pel Rector i Arxiprest Mn. Joan A. Mateo, pel P. Antoni Facerias. S.F. adscrit a la Parròquia i Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures proclamades del diumenge XXXI durant l’Any amb Zaqueu com a personatge principal de l’Evangeli. Mons. Vives animà els fidels a respondre interiorment a la pregunta: ¿és possible canviar, convertir-se? Zaqueu, cap de cobradors d’impostos, ric, però de petita estatura, va pujar dalt d’una figuera per veure Jesús que passava pels camins de Jericó. I Jesús el veu i el crida pel seu nom i sopa amb ell a casa seva. Aquesta iniciativa redemptora de Jesús, aquesta trobada personal amb el Senyor fa que Zaqueu vengui la meitat dels seus béns i els distribueixi als pobres, i canvia la vida d’aquell cobrador d’impostos.

L’Arquebisbe animà els fidels a buscar Jesús amb interès, i a mirar de tenir una trobada personal amb Ell ja que ens convertirà i ens farà reprendre d’una nova forma el camí de la nostra vida. Animà els joves confirmands a recordar sempre al llarg de la seva vida el que aquell diumenge proclamava el salm responsorial:  “El Senyor és compassiu i benigne, lent per al càstig, gran en l’amor”, que és la gran revelació de Déu de l’Antic Testament, que culmina després en la revelació de Déu “Abbà” Pare, de Jesús. Finalment exhortà els joves confirmands a no abandonar la fe que havien rebut a través de la família, la catequesi, la parròquia i potser a l’escola, ja que la fe i la vida eren les dues coses més importants del que tenen i que, a partir de llavors, haurien de vetllar per conservar.

A les pregàries s’encomanaren les famílies que havien patit aquell diumenge les conseqüències del terratrèmol al centre d’Itàlia, els ferits i les tasques de reconstrucció del país i també, a prop de la festa de la commemoració dels fidels difunts, es pregà per aquells que ens han precedit en la fe.

Al final de l’Eucaristia tingué lloc l’acte de benedicció d’una nova seu penitencial que s’ha col·locat a la Parròquia per tal de facilitar el sagrament de la reconciliació. L’Arquebisbe animà els fidels a valorar el sagrament del perdó com una gran oportunitat per convertir-nos i retrobar-nos amb aquest Déu Amor Misericordiós que sempre ens espera i que vol la nostra salvació ja que Jesús és Salvador. És un lloc que ens recorda que Déu vol escoltar-nos i alliberar-nos de les ferides i les culpes.

Després de l’acte de benedicció de la nova seu penitencial Mons. Vives regalà un Nou Testament als joves confirmats i junts pujaren a venerar la imatge de la Mare de Déu de Valldeflors tan estimada a Tremp.

Després d’un àpat de germanor a la Rectoria, amb els sacerdots de la Parròquia, l’Arquebisbe anà a la Residència Fiella a visitar Mn. Joan Dies, rector de la Vall de Cardós, que s’hi recupera d’un trencament del peu, i pogué saludar les Germanes de la Residència que l’atenen.