Celebració dels Beats màrtirs d'Urgell


Tota la Diòcesi d'Urgell celebra avui dia 13 d’agost amb molta joia i devoció la memòria dels beats Mn. Josep Tàpies i sis companys preveres urgel·litans màrtirs a Salàs de Pallars en la persecució religiosa per odi a la fe que va tenir lloc als inicis de la guerra civil espanyola. El Papa Benet XVI els va declarar beats en una cerimònia a Sant Pere de Roma el 29 d’octubre de 2005, el mateix any que ell va ser elegit pontífex de l’Església. Es tracta dels Beats:

· Mn. Josep Tàpies i Sirvent (nascut a Ponts el 1869)

· Mn. Pasqual Araguàs i Guardia (El Pont de Claverol, 1899)

· Mn. Silvestre Arnau i Pascuet (Gòsol, 1911)

· Mn. Josep Boher i Foix (Sant Salvador del Toló, 1887)

· Mn. Francesc Castells i Brenuy (La Pobla de Segur, 1866)

· Mn. Pere Martret i Moles (La Seu d'Urgell. 1901)

· Mn. Josep Joan Perot i Juanmartí (Boulonge –França, 1877)

A la Catedral de Sta. Maria, on reposen les despulles dels Beats màrtirs, aquest matí hi ha hagut un senzill però emotiu acte de veneració presidit pel Vicari General i Rector de la Parròquia de St. Ot, Mn. Ignasi Navarri.

A la web diocesana hi trobareu les biografies i la Carta pastoral que va escriure l'Arquebisbe d’Urgel Mons. Joan-Enric Vives: "Set sacerdots d'Urgell, Màrtirs del Crist", que ens pot ajudar a conèixer la vida d’aquests exemplars màrtirs de la fe cristiana.

Més informació a:

http://www.bisbaturgell.org/index.php/ca/bisbat-durgell-sp-770872453/els-martirs-durgell/2005/set-sacerdots-durgell-martirs-de-crist

http://www.bisbaturgell.org/index.php/ca/documents/del-bisbat/1151-carta-pastoral-de-mons-joan-enric-vives-i-sicilia-bisbe-durgell-i-coprincep-dandorra-qset-sacerdots-durgell-martirs-de-cristq