Vè Aplec de Covet

Els pobles de Covet, Isona, Conca Dellà i de l'entorn van omplir l'església de La Nativitat de Covet el diumenge 12 de maig, per celebrar-hi el cinquè Aplec popular que cada any organitza el Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà.

Els actes van iniciar-se amb la representació de la història de l’església de Santa Maria de Covet per part de l’actor d’Isona Ivan Caelles. A continuació va tenir lloc l’Eucaristia que enguany fou presidida pel Vicari General d’Urgell Mn. Josep Maria Mauri i  que fou solemnitzada per la Coral d’Isona. En acabar la Missa es van cantar els goigs a la Mare de Déu de Covet

Després de la missa, un aperitiu popular amb la degustació de productes de la Conca va estrènyer les bones relacions de veïnat.

Aquesta església és romànica del segle XII, catalogada com un bé cultural d’interès nacional. L’església té una de les portalades més originals del romànic català. El Bisbat d’Urgell va impulsar-ne la restauració dins del programa Romànic Obert de l'Obra Social "La Caixa" i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.