Divendres Sant. Via Crucis i Litúrgia de les Hores

Divendres Sant dia 19 d’abril, al matí, molts fidels es van reunir a les diverses Parròquies de la Diòcesi per pregar amb el Via-Crucis, tot recordant el camí que Jesús féu, carregant la creu al coll, abans de la seva passió i mort.
Pels carrers del barri antic de la ciutat de La Seu d’Urgell, acompanyats pel Rector, Mn. Ignasi Navarri i Mn. Josep M. Solé, els fidels van meditar els passos que Jesús va fer en morir a la creu, en un clima de silenci i pregària.

També pels carrers del barri de Santa Magdalena de La Seu d’Urgell, va tenir lloc un devot Viacrucis presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i pel Prevere Encarregat d’aquella Església, Mn. Jordi Miquel. Van recórrer els carrers adjacents i al final de la celebració l’Arquebisbe donà una breu al·locució, remarcant  que besar la Creu al final del Viacrucis, havia de ser un gest carregat de sentit, ben ple de fe i afecte pel Senyor, viscut intensament, amb les intencions per moltes persones que estimem i un compromís d'acollir i viure la misericòrdia amb obres i de veritat.

Posteriorment, presidit pel Sr. Arquebisbe, a la Catedral tingué lloc l’Ofici de Lectura ampliat amb les Lamentacions i la Passió del Senyor, i seguidament la Pregària dels Laudes. Aquest Ofici de pregària agrupa els  sacerdots i seminaristes, persones de la Vida consagrada de la Ciutat, i un grup de fidels que celebren així la Litúrgia orant de l’Església en els dies sants de la Passió, la Mort i la Resurrecció del Senyor.

A moltes residències de malalts i ancians impossibilitats també s'ha dut a terme el Via Crucis, així com en molts poblets petits que no poden tenir els Oficis de Setmana Santa, però sí aquest acte pietós del Viacrucis, per al qual els preveres i diaques, ajudats per laics, es multipliquen per acudir arreu