Exèquies de la Gna. Manuela Fernández, religiosa de la Sda. Família d’Urgell

Divendres dia 1 de març a la Residència de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell de La Seu d’Urgell va tenir lloc la missa exequial per la Gna. Manuela Fernández Fernández, de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell que havia mort el dia anterior. La celebració fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i concelebrada per Mn. Ignasi Navarri, Mn. Manuel Pal, capellà de la Comunitat de Religioses, i altres preveres de la ciutat de La Seu d’Urgell.  A l’Eucaristia hi foren presents la Superiora de la Comunitat, Gna. M. Carmen Gros Pomar, les altres germanes de la comunitat de La Seu, una representació de la família de la Gna. Manuela i altres religioses, i veïns i fidels de La Seu que l’estimaven i apreciaven i que van voler acompanyar-la.

En iniciar-se la celebració, la Gna. Visitación Lorenzo va llegir una breu nota biogràfica de la Gna. Manuela i va agrair la seva generosa aportació a la comunitat de La Seu d’Urgell on hi ha passat els darrers 30 anys de la seva vida. La Gna. Manuela havia nascut a Muñon Fonderero, Lena, el 7 de març de 1927 i hauria complert els seus 92 anys.

A la seva homilia l’Arquebisbe destacà com tota entrega i lliurament d’una religiosa en els vots de l’obediència, pobresa i castedat, segons el carisma de la Beata Anna Maria Janer, fundadora de l’Institut, perdura fins al final de la vida en aquest món i traspassa a la vida eterna, on tots ens retrobarem en el Crist Senyor Ressuscitat que ha vençut la mort. L’Arquebisbe animà a viure segons Jesús volia, en l’esperit de les Benaurances, que la Gna. Manuela va intentar seguir tota la vida, portant endavant una consagració religiosa de gran valor, entregada al servei de Déu i de l’Església, estimant i servint sempre i en tot.